Szeged és környéke

2009.07.29. 20:16

Nagy, közös rádió a völgyben

Szeged - Közös Hullámhossz néven üzemeltetnek rádiót a szabad rádiók a Dörögdi Fesztiválon péntektől. A szegedi Rádió Mi is részt vesz a nem mindennapi vállalkozásban.

Gonda Zsuzsanna

Közös rádiót üzemeltetnek 10 napon át az ország különböző területein működő szabad rádiók a Dörögdi Fesztiválon. A szegedi Rádió Mi is részt vesz a nem mindennapi vállalkozásban, ahogy többek között a budapesti Civil, Tilos és Fúzió, valamint a pécsi Periszkóp is. A Közös Hullámhossz nevű adó pénteken indul. Helyben 20 kilométeres körzetben lesz fogható a 96,5 MHz-en, de interneten bárhonnan elérhető.

– A stábok nagyjából összeálltak, de a spontaneitásnak is teret adunk – fogalmazott Csabai Gábor, a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének (Szaráma) egyik ügyvivője, a Tilos Rádió ügyvezetője.

A Közös Hullámhossz naponta 17 és 18 óra között olyan műsort sugároz, amelyet a programban részt vevők és néhány csatlakozó hazai közösségi rádió is átvesz, és élőben ad. Ezzel gyakorlatilag egy időre országos lefedettségűvé válik a „kicsik" rádiója.

Bár nem mindennapi kísérlet, Csabai Gábor visszautasította a forradalmi jelzőt. Azt mondta, lassú és békés eszközökkel szeretnék kedvezőbb helyzetbe hozni a kisközösségi adókat. Annyit a Szaráma máris elért, hogy a készülő médiatörvényhez hat módosító javaslatukból ötöt elfogadtak, többek között azt is, hogy a rájuk vonatkozó részt ne csak véleményezhessék, hanem részt vehessenek a megalkotásban.

A Közös Hullámhossz többek között koncerteket közvetít, interjúkat készít fellépőkkel és szervezőkkel, ajánlókat, beszámolókat és hangjátékokat sugároz, illetve a rádiók DJ-inek szettjeit. A stúdió nyitott módon üzemel majd, ezért örömmel látnak minden érdeklődőt, olyanokat is, akik szeretnék kipróbálni a rádiózást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!