Szeged és környéke

2009.07.15. 23:18

Nehéz most a hazai bútorgyártóknak

Szeged - A gazdasági válság lépésre kényszeríti a bútorboltokat is. Ajándékutalványokkal, egyedi ajánlatokkal és törzsvásárlói borkóstolóval kedveskednek vevőiknek. A Quattro Mobili még az akciós árakból is hajlamos engedni, persze csak az ésszerűség határáig.

Márton Gergely

Bútort vásárolni nem olcsó mulatság, a köztudatban élő irreálisan magas árak óvatossá teszik a legelszántabb vevőket is. A válság hatására azonban a piac rákényszeríti a cégeket, hogy termékeiket olcsóbban adják, ha fenn akarnak maradni.

– Fontos, hogy már a gyártótól való beszerzésnél kedvező áron tudjunk hozzájutni a bútorokhoz – magyarázza Stefán Barbara, a Quattro Mobili szegedi ügyvezetője. – Üzletünk egy osztrák cégcsoport tagja, licencei alapján a világ minden táján gyártanak bútorokat. Mivel nagy tételben, egyszerre akár több száz darabot meg tudunk vásárolni, jelentős kedvezményeket kapunk. Ennek köszönhetően mi is rugalmasabban tudjuk kialakítani árainkat.

A QMS bútorház idejekorán felismerte, hogy a Budapesttől távol élő emberek nem akarnak a fővárosba utazni csak azért, hogy a nagy lakberendezési központokban vásároljanak. Ha otthonukhoz közel ugyanazt a minőséget megkapják, akkor az útiköltségen megspórolt összeget inkább elköltik kiegészítőkre. Általában poharakat, lámpákat, takarókat keresnek, de kelendőek a párnák, vázák és az étkészletek is.

Nagy tételben. Akár több száz darabot is megvásárolnak. Fotó: DM/DV

Nagy tételben. Akár több száz darabot is megvásárolnak.
Fotó: DM/DV

– Több magyar gyártóval együttműködünk, bemutatótermünkben el is helyeztünk tőlük néhány bútordarabot. A hazai közterhek és az olcsóbb külföldi munkaerő sajnos egyaránt rontják az itthon gyártott bútorok esélyeit. Egy tizenkét személyes tömör fából készült étkezőasztal például majdnem kétszer annyiba kerül, ha itthon készítik, mintha külföldről importáljuk – mondta Stefán Barbara.

A nyár egyébként uborkaszezon a bútoreladások terén, a cég épp ezért az év ezen részére időzíti a legnagyobb akciókat. Jó magyar szokás szerint mindenki szeret alkudni, ám nem minden esetben lehet. Sok visszatérő vevő vásárol egyszerre nagyobb tételben, ők az eleve kedvezményes árnál is olcsóbban jutnak hozzá a lakberendezési tárgyakhoz, bútorokhoz. Nem kell azonban kompromisszumot kötniük azoknak sem, akik eddig megfizethetetlennek hitték a minőségi tömör fabútorokat. Ráadásul a Quattro Mobili egyéb programokkal is a kedvében kíván járni vásárlóinak.

– Legutóbb egy borkóstolóval köszöntük meg ügyfeleink bizalmát, de nyár végéig tervezünk még egy családi hétvégét is – nyilatkozta Stefán Barbara.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!