Szeged és környéke

2009.07.16. 20:02

Trendi a személyi tréner

Szeged - Egyre többen járnak személyi edzőhöz Szegeden. Az egyórás foglalkozás 2-3 ezer forintba kerül, plusz a konditermi bérlet. Akik fizetnek, azt mondják, megéri: hatékonyabb, mint a csoportos mozgás, mert az edző maximum két emberrel foglalkozik.

Kovács Kriszta

Nemcsak a hollywoodi világsztárok és a milliomosok kiváltsága, hogy személyi tréner foglalkozzon a fittségükkel: Szegeden egyre többen választják a testedzésnek ezt a trendi formáját. A konditermek és fitneszszalonok személyi edzőket alkalmaznak, akik külön-külön foglalkoznak a vendégekkel, személyre szabott étrenddel és edzéstervvel.

– 16 kilót fogytam két hónap alatt, amikor mindent betartottam, amit Bogi mondott – mesélte Mezei Richárd. Az egykori válogatott kézilabdásnak párja, Tóth Boglárka szokott edzéstervet felállítani. Mezei Richárd szerint a jó étrend és a jó edzésterv mellett az alany elszántságán múlik a siker. Ő többször „elvérzett", mert nem tartotta be a diétát.

– Általában nőket edzek – mesélte Tóth Boglárka. – Megbeszéljük, mi a cél, személyre szabott edzéstervet írok, de 70 százalékban az étrend befolyásolja az eredményt. Mérlegeléssel kezdünk, és egy orvosi állapotfelmérést is végzünk – magyarázta a fitneszbajnok, aki két éve dolgozik személyi edzőként a Városi Sportcsarnokban.

Az egyetemista Vakán Réka három hónapja jár Lajkó Krisztiánhoz. Hatékonyabb az edzés, mert a tréner csak rá figyel. Fotó: Frank Yvette

Az egyetemista Vakán Réka három hónapja jár Lajkó Krisztiánhoz. Hatékonyabb az edzés, mert a tréner csak rá figyel. Fotó: Frank Yvette
A foglalkozásokon a konditermi és a kardioedzés felváltva szerepel. Előnye a csoportos órákkal szemben, hogy a tréner csak egy vagy maximum két személyre figyel, aki így biztos, hogy pontosan elvégzi a gyakorlatokat, és azt az izmot mozgatja, amelyiket kell.

– Az alakformálás az elsődleges célom. Rendszeresen aerobikozom, ami szálkásít, a konditermi edzésektől pedig érzem, hogy edzettebb leszek, az izmaim fejlődnek, és erősödöm – sorolta Vakán Réka. A 25 éves egyetemista három hónapja jár edzeni Lajkó Krisztiánhoz a Fit World Fitnessbe. A személyi tréner szerint a jó szakember következetes, és nem befolyásolható könnyen: nem szabad, hogy sajnálatból visszavegyen az edzés intenzitásából – a kliens ugyanis nem ezért fizet.

Nem luxus?

Személyi tréner az lehet, aki elvégzett egy ilyen tanfolyamot valamelyik, fitneszre szakosodott iskolában. A képzés ára 60-tól 500 ezer forintig terjedhet. Az órákért Szegeden körülbelül 2–3 ezer forintot kell fizetni. Ehhez jön még a konditermi bérlet, ami általában 5–7 ezer forint egy hónapra. Összesen tehát több mint húszezer forintot kell félretenni havonta, hogy úgy eddzünk, akár a sztárok.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!