Szeged és környéke

2009.07.04. 00:54

Vizsgát és ballagást zavart meg a bombariadó

Szeged - A szegedi jogi kar főépületének felrobbantásával fenyegetőzött egy ismeretlen telefonáló tegnap délelőtt. A vizsgára és a ballagásra érkezők a tűző napon várakoztak a bombariadó ideje alatt.

Justyák Péter

Kellemetlen incidens történt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának utolsó, tegnapi vizsganapján. Egy ismeretlen telefonáló az épület felrobbantásával fenyegetőzött.

– Péntek reggel 9 órakor egy hívás érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra – közölte [namelink name="Tuczakov Szilvána"] sajtóreferens. – Az ismeretlen férfi a jogi kar Tisza Lajos körúti épületének felrobbantásával fenyegetőzött. A rendőrség a helyszínre érkezés után megkezdte az egyetem épületének kiürítését, majd annak átvizsgálását.

Két és fél óra után kiderült, ezúttal is üres fenyegetőzésről volt szó. Az intézkedés ideje alatt a rendőrök az utca túloldalára terelték a járókelőket és a jelen lévő mintegy ötven egyetemistát. Utóbbiak egy része vizsgázni jött, mások ballagásra érkeztek rokonaikkal. Sokan közülük a bombariadó hírére hazamentek. A jelenlévő diákok szerint az incidensnek egyértelműen az európai alkotmány- és jogtörténetvizsgához volt köze. Amennyiben így történt, a betelefonálónak csalódnia kellett. A rendőrség fél 12-kor elhagyta a helyszínt, nem sokkal ezután a diákok is beléphettek az épületbe. A vizsgák késéssel ugyan, de lezajlottak, a ballagást is megtartották a türelmesebb diákok részvételével.

Két és fél órán át várakoztak a hallgatók a kiürített épület előtt. Fotó: Karnok Csaba

Két és fél órán át várakoztak a hallgatók a kiürített épület előtt.
Fotó: Karnok Csaba

Szezon

Szegeden idén ez volt a negyedik bombariadó. Legutóbb márciusban fenyegetőzött egy ismeretlen robbantással, a célpont akkor a Széchenyi téri Erste Bank épülete volt. Mint emlékezetes, az előző év végén, 2008-ban két hónap alatt volt nyolc bombariadó a városban. Az idén februárban 3, korábban bombával fenyegetőző személyt elkaptak a rendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!