Szeged és környéke

2009.11.18. 22:02

Búcsú a Slágertől, Danubiustól

Szeged - A Sláger és a Danubius rádió 12 év után elhallgatott. Az ezt megelőző döntés ellen tiltakozó szegedi hallgatók is piros szalagot tűztek autóikra. Éjfél óta a Neo FM és a Class FM műsora szól.

Bobkó Anna

– Rettentően szomorú vagyok, hogy megszűnik a Danubius rádió. Minden reggel őket hallgattam. Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs és Vadon Jani ökörködésén nevettem, ez űzte ki az álmot a szememből – mondta szomorúan a 35 éves Nagy Ferenc, aki felháborítónak tartja az ORTT döntését. A hozzá hasonlóan a Sláger és Danubius rádiót kedvelők országszerte piros szalagot kötöttek autójukra, így tiltakoztak a döntés ellen. Szegeden is több olyan kocsit láttunk, aminek az antennáján vörös madzag lobogott.

A hallgatók piros szalaggal tiltakoztak a médiahatóság döntése ellen. Fotó: DM/DV

A hallgatók piros szalaggal tiltakoztak a médiahatóság döntése ellen. A képen Bochkor néz.
Fotó: DM/DV

– Amikor autóban ültem mindig a Slágert vagy a Danubiust hallgattam. A Bumeráng volt a kedvenc műsorom Borossal és Bochkorral. A Sláger politikamentességét szerettem – magyarázta az 56 éves autófényező, Huszta János – Évek óta be volt állítva a rádiómon a frekvencia, soha nem tekertem el. Ha a pirosnál álltam, és láttam, hogy a mellettem lévő autó sofőrje is ugyanakkor nevet fel, mint én, tudtam, hogy ő is a Slágert hallgatja. Sokan vagyunk az országban, akiknek hiányozni fog.

Huszta János hosszú évek óta a Sláger rádió hűséges hallgatója volt, tiltakozása jeléül ő is kitűzte a piros szalagot. Fotó: Segesvári Csaba

Huszta János hosszú évek óta a Sláger rádió hűséges hallgatója volt, tiltakozása
jeléül ő is kitűzte a piros szalagot. Fotó: Segesvári Csaba

Tegnap reggeltől estig olyan számok mentek, amiket a hallgatók kértek – a Slágeren. A Danubiuson az utolsó órában csak rádióról szóló dalokat játszottak. Mindkét szerkesztőségben filmet forgattak az utolsó napról. A Sláger frekvenciáján éjfél után tíz másodperccel kezdte meg a sugárzást a Neo FM, a Danubiusén a Class FM. Földes Ádám, a Danubius vezérigazgatója az origónak elmondta: még keresik a lehetőségeket a folytatásra, az online tematikus rádióik addig is tovább üzemelnek. A Slágerrel kapcsolatban pedig felröppent a hír, miszerint a Roxy rádió sávján élne tovább.

Beugró Plusz a Neo FM-en – Zene és kultúra a Class

Beugró Plusz a Neo FM-en – Zene és kultúra a Class FM-en. A Neo túlnyomórészt zenét sugároz, műfaji vagy korszakbeli megkötések nélkül. A zene mellett olyan műsorokat is kínál, amelyek hangvételükben, tartalmukban újdonságnak számítanak a rádiós piacon. Lesz civil közszolgálati műsor, és a televízióból már ismert Beugró stábját (Novák Péter, Rudolf Péter, Kálloy-Molnár Péter, Pokorni Lia, Szabó Győző) is hallgathatjuk majd szerdánként a Beugró Plusszal. Hétvégenként pedig családi magazint, délutánonként kívánságműsort kínál hallgatóinak a Neo FM. A Class FM menedzsmentje „kultúrát közvetítő zenei rádiót", interaktív, az utóbbi tizenkét év továbbvihető vívmányait vállaló, az európai kereskedelmi rádiózás elemeit is átvevő adót ígért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!