Szeged és környéke

2010.01.26. 21:48

Feloldották a látogatási tilalmat Szegeden

Szeged - Január 21. óta nem kell az influenzavírus okozta szövődmény miatt ápolni beteget. Szerdán feloldották a látogatási tilalmat Szegeden is.

Munkatársunktól

Tavaly november 23. óta korlátozták a betegek látogathatóságát a Szegedi Tudományegyetem klinikáin. A H1N1-járvány első hullámverésén túljutott Csongrád megye és Szeged, ezért – az ÁNTSZ javaslatára – a klinikai központ vezetése tegnap úgy döntött, feloldja a több mint két hónapon át fenntartott kórházi látogatási tilalmat. A klinikákon egyébként január 21. óta nem kell az influenzavírus okozta szövődmény miatt ápolni beteget.

Korábban

Leszállóban a H1N1-járvány a Dél-Alföld Régióban is: például a szegedi klinikákon január 21. óta nem kell az influenzavírus okozta szövődmény miatt ápolni beteget.

Ez is oka annak, hogy az Állami Tisztiorvosi Szolgálat kezdeményezte, hogy a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjához tartozó intézményekben is oldják föl a látogatási tilalmat. A járványküszöb alá került a térség minden városában a betegek száma. A legtöbb újinfluenzás – 100 ezer lakos közül 151 (egy héttel korábban 172) – Szegeden jelentkezett orvosánál – nézi statisztikájukat a regionális ÁNTSZ osztályvezető főorvosa, Tombácz Zsuzsanna. 46 új újinfluenzás pácienst ápoltak a múlt héten, 1-1 beteg Békéscsabán, illetve Szentesen gépi lélegeztetésre szorul. Visszaesett a február 4-éig fönntartott oltóközpontok forgalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!