Szeged és környéke

2010.01.26. 18:57

Január 30.: a fizika napja az egyetemen

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportjának szervezésében idén is megrendezik A fizika napja elnevezésű programot – január 30-án (szombaton) 9-től 14 óráig.

Munkatársunktól

A látogatók megismerhetik a tanszékcsoporton folyó kutatásokat és ezek alkalmazásait a mindennapi életben (az ipartól az orvostudományig). Az idei A fizika napja fő előadását Szabó Gábor akadémikus tartja, aki részletesen bemutatja a Szegedre készülő szuperlézer-projektet, az ELI-t. A szervezők célja, hogy az érdeklődők, különösen a középiskolás korosztály tagjai előtt feltáruljon a fizikai kutatások szépsége, mindennapi életünk és a tudományok egyre szorosabb összefonódása, valamint a természettudományos végzettség által kínált (kutatói és ipari) karrierlehetőségek.

A program plakátja és további részletes információ a www.physx.u-szeged.hu weboldalon érhető el, valamint Szalai Tamás kapcsolattartótól ([email protected]) is kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!