Szeged és környéke

2010.01.28. 10:07

Kisiklott egy 4-es: 12-en emelték a helyére

Szeged - Kisiklott egy 4-es villamos csütörtök kora reggel Szegeden, a József Attila sugárúton. Az utasokat három órán át pótlóbuszok szállították Tarján és az Anna-kút között.

Munkatársunktól

– Jól látják, a 3-as villamos nem közlekedik, a 4-es helyett pedig pótlóbusz indul a cukrászdával szemben – világosította fel csütörtök reggel nem sokkal háromnegyed 8 után a mínusz 10 fokban didergő és a digitális tájékoztatót olvasó utasokat egy SZKT-s egyenruhás idősebb férfi a tarjáni villamos végállomáson. – Mikor jön a busz? – érdeklődött egy várakozó. – Amikor ideér – hangzott a válasz.

Az SZKT diszpécserszolgálatán elmondták, hogy egy Tarján felé tartó 4-es villamos siklott ki háromnegyed 7-kor a József Attila sugárúton. A rossz állapotú sínpályából kitört egy darab, emiatt leszakadt a villamos sínféke, és kisiklott a jármű.

– Három pótlóbuszt állítottunk be, amely 8–10 percenként közlekedett a Csorba utca és az Anna-kút között – mondta a diszpécser. A pótlókból azért volt ilyen kevés, mert a Kossuth Lajos sugárút villamospályájának felújítása miatt az 1-es teljes vonalán is buszok közlekednek.

Kisiklott a 4-es villamos. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A közlekedési társaság lehetőségeihez képest megpróbálta tájékoztatni az utasokat: két munkatársukat a Budapesti körúti megállóba küldték, hogy ott is informálják az embereket a fennakadásról. A Deák Ferenc Gimnázium és a Berlini körút közötti megállókban vacogókhoz azonban már nem jutottak el a hírek: az emberek csodálkozva, kezüket széttárva nézték, amint az úttesten elsuhant előttük a pótlóbusz.

A villamospótló a Kálvin térig vitte az utasokat, akiknek ezután az Anna-kúti megállóba kellett menniük, ahonnan már villamosok szállították tovább őket.

A kisiklott villamos kerekét 3 óra kemény munka után 12 szakembernek sikerült visszatennie a 18 centiméter magas vágányra. Az üzemképtelen járművet a mögötte levő villamos tolta ki a tarjáni végállomásra. Itt megvizsgálják, hogy helyben javítható, vagy be kell vinni a szerelőműhelybe.

Reagált a Pólus

Pénteki Kisiklott egy 4-es Szegeden című cikkünkre reagált az elektromos tömegközlekedési nagyprojektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója, Tapasztó Sándor: a József Attila sugárúti villamosvágány rossz állapotú. Az egész sínpálya korszerűsítését, így ezét a szakaszát is elvégzik a beruházásban 2011-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!