Szeged és környéke

2010.01.29. 21:08

Mentális pornó a moziban

Szeged - Mire gondol a férfi szex közben? – ezt a kérdéskört járja körül a Felnőttfilm, amely bejutott a 41. Magyar Filmszemle döntős alkotásai közé. Forgatókönyvén egy szegedi fiatalember, Ábrahám Ádám is dolgozott.

Bobkó Anna

Örök téma: a nemek közti harc – ezt mutatja be a Felnőttfilm, amelynek forgatókönyvén egy szegedi fiatalember, Ábrahám Ádám is dolgozott. A kisjátékfilm bejutott a 41. Magyar Filmszemle döntősei közé. Szegeden tegnap mutatták be a Belvárosi mozi Csőke József Termében, a Hetedik kör című mozifilm előtt.

– A párkapcsolatokról szerettünk volna szólni röviden, fiatalosan és dinamikusan. Új szemszögből felvetni olyan kérdéseket, amelyek mindenkit érdekelnek – hallottuk a 28 éves fiatalembertől, aki Szegeden, a Deák Ferenc Gimnáziumban érettségizett. A filmezés egészen kiskora óta foglalkoztatta. Akkor szeretett bele, amikor édesanyja 1989-ben elvitte a Még drágábban add az életedre. Ádám a gimnázium után az ELTE filmszakára jelentkezett, ahol forgatókönyvírást is tanult. Az elmélet helyett azonban a gyakorlat sokkal jobban foglalkoztatta, így még diákként nekiveselkedett a forgatókönyvírásnak. Első munkája az Ádámcsutka volt, ezen 2007 óta dolgozott. Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan ezt is láthatjuk a magyar mozikban. Kevesebb időt, egészen pontosan másfél hónapot vett igénybe a Felnőttfilm forgatókönyvének megírása, amelyen rajta kívül hárman – László Péter, Koch Ariel és Mamzel – dolgoztak. Miután elkészült a forgatókönyv, a rendező, László Péter személyesen kereste fel a színészeket, köztük Csuja Imrét, aki – a készítők nagy örömére – elvállalta az egyik szerepet a filmben, amit a 30 fős stáb egy fővárosi kávézóban forgatott le két éjszaka alatt.

Ádám első munkáját, az Ádámcsutkát is hamarosan vetítik. Fotó: Segesvári Csaba

Ádám első munkáját, az Ádámcsutkát is hamarosan vetítik.
Fotó: Segesvári Csaba

Milyen a film fogadtatása? – kérdeztük a fiatal forgatókönyvírótól. – Eddig a lehető legjobb reakciókkal találkoztam: a nézők nevettek rajta, és beszélgettek róla – hallottuk a fiatalembertől, aki tervei szerint olyan filmeket ír majd a jövőben, amelyek tömegeket szórakoztatnak.

Egy világfi Szegeden – a 41. filmszemlén

384 alkotással jelentkeztek a készítőik az idei, 41. Magyar Filmszemlére, amelyet február 2-a és 8-a között rendeznek a fővárosi Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A versenyprogramba 356 filmmel neveztek. Az előzsűrizés után 16 játékfilm, 33 kisjátékfilm, 30 dokumentumfilm, 9 tévéfilm és 7 tudományos film maradt versenyben. Utóbbi kategóriában a Szegedi Stúdió Egy világfi Szegeden – Szent-Györgyi Albert szegedi éveiről című filmje is bekerült a döntősök közé. Szerkesztette és rendezte: Sári Zsuzsa. A Magyar Televízióban készült többi bejutott alkotás is megtalálható a következő linken: www.magyarfilmszemle.hu/versenyfilmek.

Címkék#szex#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!