Szeged és környéke

2010.05.12. 22:46

A Political Capital elvégezte a munkát

Szeged - A Political Capital elvégezte a munkát, amelyre a szegedi önkormányzat felkérte, és megbízása sem szakmai, sem anyagi értelemben nem kirívó - közölte Szabados Krisztián ügyvezető igazgató szerdán az MTI-vel, reagálva a Fidesz az önkormányzat kommunikációs szerződéseit bíráló előző napi sajtótájékoztatójára. <br>

Delmagyar.hu

Örülünk annak, hogy a szegedi Fidesz sem vonta kétségbe, hogy elvégeztük a munkát, amellyel az önkormányzat a Political Capitalt megbízta. Jó lenne, ha végre az is kiderülne, a megbízás sem szakmai, sem anyagi értelemben nem meglepő, és főleg nem kirívó, akár hazai, akár külföldi szempontból - írta közleményében Szabados Krisztián.

Hüvös László, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője közölte, nyolc szerződés alapján 2003 óta kommunikációs tanácsadásért összesen bruttó 80 millió forintot fizetett ki a szegedi önkormányzat a Political Capital Kft.-nek, miközben e feladatok ellátására a városnak saját alkalmazottja is van, és az önkormányzati cégek között is akad, amely hasonló tevékenységet végez.

Szabados Krisztián szerint a Political Capital Magyarország egyik legjobb településmarketinggel is foglalkozó cége, amely nyolc éve folyamatosan figyeli a világ és Magyarország városmarketing trendjeit: olyan adatbázist épített, amelyben számos magyar, európai és tengerentúli kis- és nagyváros kezdeményezései megtalálhatók, ügyfeleik csak megadják a szükséges paramétereket, és a vállalkozás azonnal tud máshol már bevált javaslatokat adni, azokat már csak az adott városra kell szabni.

Városmarketinget hivatali belső apparátus sehol a világon nem tervez, hiszen az ehhez szükséges szaktudás folyamatos fenntartása sokkal több pénzt emésztene fel, mint amennyibe egy külsős cég alkalmazása kerül - állapította meg Szabados Krisztián.

Az ügyvezető írásában kitért arra is, 2003 vége és 2009 vége között nyolc szerződés született, amelyek alapján a Political Capital Szeged városának imázsán dolgozott, az elvégzett munkáért pedig nettó 68,2 millió forintot fizetett ki az önkormányzat. A Political Capital megbízása Szegeden piaci érték alatti volt, töredéke annak, amit Fidesz-vezetésű önkormányzatok kifizetnek hasonló munkákra.

Hüvös László kifejtette, az természetes, hogy egy önkormányzat igénybe veszi külső kommunikációs tanácsadó segítségét, a kérdés az, hogy a Political Capital Kft. által elvégzett munka megért-e a Szegednek ennyi pénzt. Az ellenzéki képviselő a cég által az önkormányzatnak adott tanácsok közül azt említette, amely egy, az ország nagyjait bemutató nemzeti panteon létrehozását javasolta, egy ilyen azonban már a harmincas évek óta létezik Szegeden a Dóm téren.

A frakcióvezető úgy látja, felmerül a gyanú, hogy politikai feladatok álltak a kommunikációs céggel kötött szerződések hátterében, hiszen a Political Capital Kft. neve kampánytanácsadóként több választás alkalmával is előkerült a közelmúltban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!