Szeged és környéke

2010.05.28. 11:26

Ámokfutó bliccelő: ütött és rúgott a szegedi hajléktalan nő

Szeged - Megütötte és megharapta az ellenőrt, majd később ugyancsak megharapta az őt előállító rendőrt is egy hajléktalan nő csütörtökön Szegeden.

Delmagyar.hu

A középkorú nő ámokfutása csütörtökön délután kezdődött a villamoson. Az ellenőrök az utasok menetjegyeit ellenőrizték, ekkor értek oda a 45 esztendős asszonyhoz, akinek sem jegye, sem pedig bérlete nem volt. Az ellenőrök kérték az igazolványát hogy adatait felírják és a büntetést kiróják rá, de azt nem volt hajlandó átadni. Az Anna kúti megállóban azután a nő fogta magát, és leugrott a járműről, majd elfutott. Az ellenőrök nem hagyták annyiban, utánaeredtek. A nő felszállt egy, a közeli megállóban várakozó buszra, az ellenőrök pedig utána. Közben a rendőrséget is értesítették. A nő erre elkezdett hisztériásan kiabálni, majd az egyik ellenőrt mellkason ütötte, ezt követően pedig a papucsát kézbe véve orrnyergen találta őt. Az ellenőr megpróbálta lecsitítani és leültetni az egyik ülésre, ám a nő ezt sem hagyta annyiban, megharapta az ellenőr kézfejét.

A mentők a kiérkező rendőrök kíséretében beszállították a klinikára az asszonyt, ahol ellátták apróbb sérüléseit. Mielőtt a rendőrök onnan előállították volna, a nő fogta magát, és egy hirtelen mozdulattal futásnak eredt, a rendőrök pedig utána. Egyikük nem messze utolérte az asszonyt, ám az a rendőrnővel szemben sem riadt vissza az erőszaktól, combon rúgta, majd pedig az ő kezét is megharapta.

A harcias asszonyt végül előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt.

Vele szemben a Szegedi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette gyanújával indított büntetőeljárást, egyúttal feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt a Nyomozó Ügyészégen - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!