Szeged és környéke

2010.05.21. 16:31

Az M43-as hoppon maradt alvállalkozói tovább tárgyalnak

Szeged - Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorciumot vezető Sedesa S. A.-val kedden délután folytatják a tárgyalásokat azok az alvállalkozók, akinek a kivitelezésben résztvevő egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. tartozik jelentős összeggel – közölte Temesvári Zoltán, a vállalkozásokat képviselő ügyvéd pénteken.

Delmagyar.hu

A jogász kijelentette, mindenképpen tárgyalásos úton szeretnék a helyzetet megoldani, s elérni azt, hogy a Sedesa S. A. olyan garanciákat is tartalmazó nyilatkozatot tegyen, amely rögzíti, hogy a cég miként, és milyen határidővel vásárolja meg a Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szemben fennálló tartozásait.

Az alvállalkozók pénteken járműveikkel újra több kilométer hosszban lezárták a 47-es út egyik sávját Szeged és Hódmezővásárhely között. A teherautók némelyikén a demonstrálók feliratokat helyeztek el: „A pénzünket akarjuk, fizessetek!", „Mi megépítettük. Ti meg kifizetitek, ugye?!", „Itt az idő a magyar vállalkozók megsegítésére".

Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező Tisza M-43 konzorcium szerdán tett nyilatkozatot arról, hogy megvásárolja az egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozóival szemben fennálló tartozásait. Az alvállalkozók azonban részben formai okok, részben a garanciális biztosítékok hiánya miatt nem tartották elfogadhatónak ezt a nyilatkozatot.

A ki nem fizetett alvállalkozók május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az út töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában.

Az alvállalkozók azért kezdték el tiltakozó akciójukat, mert az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósa a cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!