Szeged és környéke

2010.05.24. 22:43

Csütörtöktől zárva a Gutenberg utca

Szeged - Csak a lakók és az üzlettulajdonosok mehetnek be csütörtöktől a szegedi Gutenberg utcába – elkezdődik a belváros felőli rész felújítása. Őszre vegyes forgalmú utca lesz.

Munkatársunktól

Csütörtökön elkezdi a Gutenberg utca átépítését a nyílt közbeszerzési eljárás nyertese, a Sade Magyarország Kft. Szeged első vegyes használatú utcáját alakítják ki: októbertől gyalogosok és kerékpárosok mellett autók is bemehetnek, de legfeljebb 30-cal. A 400 millió forintos nagy átalakítás ugyanannak a belváros-rehabilitációs projektnek a része, amiből a Kölcsey utcai korzó és a Reök-palota előtti tér létrejött, valamint őszre a Mars tér átépítése megvalósul.

Az építkezés miatt nem lehet behajtani a nagykörút felől a Gutenberg utcába; az átmenő forgalom a Kálvária sugárúton vagy az Attila utcán jut el a nagykörútról a Tisza Lajos körútra. A lakók és az üzlettulajdonosok, alkalmazottak behajtását és parkolását biztosítják; ők a nagykörút helyett a Jósika és a Bolyai utca felől közelíthetik meg az ingatlanjaikat. A keresztforgalom – a munkálatoktól függően – félpályás útszűkülettel haladhat.

A tervek szerint első lépésként egy ütemben az egész utcában eltávolítják a fatuskókat, majd júliusig az utca Tisza Lajos körút és Bolyai utca közötti szakaszát építik át, júniustól augusztusig a Bolyai és a Jósika utca között, végül júliustól szeptemberig a Jósika utca és a Londoni körút közötti rész következik. Szakaszosan cserélik a közműveket, hogy a többi szakaszon a házakat és üzleteket gyalogosan és járművel is el lehessen érni. Teljes útzárat az úttest felbontása után a díszburkolat elkészítésének idejére rendelnek el.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!