Szeged és környéke

2010.05.02. 21:59

Két hét múlva kész a Kölcsey utca

Szeged - Csúszik Szeged új korzójának, a Kölcsey utcának az átadása a közműkiváltások miatt. A születő sétálóutca végén lakókat és az ottani üzleteket még egy nagy építkezés érinti nemsokára, az 1-es villamosvonal Kelemen utcai felújítása.

Dombai Tünde

Múlt pénteken, április végén lejárt a határideje Szegeden a Kölcsey utca sétálóutcává alakításának. A város új korzójának több mint felén már látványos díszburkolat jelzi, hogy halad a munka, és kirajzolták már a fasor helyét is. A Fekete Sas utcai torkolatnál pénteken még javában dolgozott a kivitelező, és a Kelemen utca felé is kerítés védi még a nézelődőket a munkagödröktől.

Szeged új korzójának Kelemen utca felőli oldalán látványosan kirajzolódik a fasor helye. Fotó: Frank Yvette

Szeged új korzójának Kelemen utca felőli oldalán látványosan kirajzolódik a fasor helye.
Fotó: Frank Yvette

A napokban az utolsó simításokat is elvégzi a burkolaton a kivitelező, május közepére pedig előreláthatólag a teljes munkát befejezi – tudtuk meg Máté Tamástól, a belváros-rehabilitációs projektet irányító Szeged Pólus Kft. projektigazgatójától. Néhány közműcsatlakozással, lábazattal és a kapuknál, ajtóknál van még tennivaló, ezután öltöztetik fel a Kölcsey utcát padokkal, kerékpártámaszokkal, és telepítik az előnevelt fákat. A késedelem okáról a projektigazgató elmondta: a közművek kiváltása vett több időt igénybe az előre tervezettnél.

A Kölcsey utca Kelemen utca felőli végén lakókat és az ott működő üzleteket a korzó átadása után még egy nagyobb építkezés fogja érinteni: az 1-es villamosvonal felújításának belvárosi szakasza a Kelemen utcán. A vágányépítésnek ezt az Anna-kút és Aradi vértanúk tere közötti részét az eredeti tervek szerint június elején kezdené el a kivitelező. A munkálatok időbeosztásáról egyelőre folynak az egyeztetések.

Az üzlettulajdonosok és -bérlők is kompenzációt kapnak. Fotó: Frank Yvette

Az üzlettulajdonosok és -bérlők is kompenzációt kapnak.
Fotó: Frank Yvette

Kedvezmények bérlőknek, tulajdonosoknak

Megírtuk, a beruházásokban érintett üzletek bérlői az IKV-tól bérletidíj-kedvezményt kapnak a kivitelezés teljes idejére; akik nyitva tartanak a tarifa felét fizetik, akik átmenetileg bezárnak, azok teljes díjmentességet kapnak. Az ingatlantulajdonosok három körben igényelhettek kompenzációt az elmaradt hasznukért cserébe, a harmadik kör beadványainak elbírálása folyamatban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!