Szeged és környéke

2010.05.06. 16:00

Májusi ítéletidő Szegeden: villámcsapás és balesetek

Szeged - Villámcsapás, letört sorompó és több baleset - ez az eddigi mérlege a májusi ítéletidőnek Szegeden.

Bereczky Diána

Villám csapott a Bajai úti vasúti átkelő sorompójába csütörtök délután Szegeden. Ezzel egyidőben a Szabadkai úti sorompót pedig egy nekihajtó autó törte le.

A májusi ítéletidőben két baleset is történt Szegeden: a Derkovits fasor és a Dékány utca találkozásánál egy román rendszámú személyautó nem adta meg az elsőbbséget, és nekiment egy Skodának. Egy, a vétlen autóban ülő személy könnyebben megsérült, az anyagi kár azonban jelentős. A másik baleset pedig a Szilléri sugárút és a Dankó Pista utca találkozásánál történt, ahol ugyancsak két autó ütközött.

Az eső miatt nem működött Szegeden a közlekedési lámpa a Kálvária sugárút - Móravárosi körút kereszteződésében, valamint a Bertalan híd szegedi hídfőjénél sem.

Májusi ítéletidő Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Csütörtök késő délutánig 9 milliméter csapadék esett és előfordultak viharos erősségű széllökések is. Túrkevén viszont ennél sokkal nagyobb eső volt: ott 34 milliméter csapadék esett 20 perc alatt. Szegeden péntektől kezdve egészen keddig mindennap várható kisebb-nagyobb égi áldás, de a nap is kisüt.

Greg nevű olvasónk a vihar kezdetéről küldött fényképeket a delmagyar.hu e-mail címére.

A vihar kezdete. (galéria)

Felhívás!

Küldjön fényképet, videót a csütörtöki ítéletidőről, illetve az azután maradt óriási pocsolyákról a [email protected] e-mail címre! 

Korábban írtuk:

Az Alföldön délután felhőszakadás is lehet, ami 50 milliméter feletti csapadékmennyiséget jelent. Szegeden már jégeső is esett - nézze meg!

Várhatóan a kora délutáni órákban Észak- és Közép-Magyarországon, valamint az Alföldön néhol kialakulhat heves zivatar, 90 kilométer/órát meghaladó széllökés, illetve jégeső - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján.

Az Alföldön és Észak-Magyarországon felhőszakadás is lehet, ami 50 milliméter feletti csapadékmennyiséget jelent - olvasható a www.met.hu. oldalon. Szegeden már jégeső is esett.


Az érintett régiókra másodfokú, narancs színű riasztást adtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!