Szeged és környéke

2010.05.12. 14:16

Nyomoz a rendőrség Gyimesi feljelentése alapján

Szeged - Nyomozást rendelt el a Szegedi Rendőrkapitányság Gyimesi László, szegedi Fidesz elnök feljelentése alapján közérdekű adattal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt – ezt Gyimesi jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

Az önkormányzati képviselő azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert március 18-án kért másolatot a belváros rekonstrukció első ütemének pályázati adatlapjáról a városvezetéstől, de azóta sem kapott választ – elutasítót sem. Szerinte "rejtegetni való nélkül ilyen bürokratikus eszközökre nem lenne szükség". Az adatszolgáltatás teljesítésére egyébként 15, megtagadására 8 nap áll rendelkezésre. A nyomozást a makói rendőrkapitányság folytatja le. Gyimesi az adatvédelmi biztos állásfoglalását is kikérte az ügyben, az ombudsman még vizsgálódik.

Mózes Ervin Szeged címzetes főjegyzője az alábbi közleményben reagált Gyimesi László fideszes képviselő szerdai sajtótájékoztatójára:

"Gyimesi képviselő úr ez év február és március hónapban az „önkormányzati képviselők iratbetekintési joga gyakorlásához" tárgyú adatlapon információt kért a „Szeged Belváros Rekonstrukció I. ütem" elnevezésű projekt pályázati anyagáról. Az iratokba való betekintés lehetőségét megkapta, erről többször is kapott értesítést.

Gyimesi képviselő úr vádjai ezért értelmezhetetlenek és megalapozatlanok. A képviselő kérésére az önkormányzat fejlesztési irodája többször előkészítette betekintésre a kért dokumentumot, ám Gyimesi úr a lehetőséggel egyszer sem élt. Olyan terjedelmű anyagoknál, amilyenek egy milliárdos európai uniós nagyprojektről készülnek, természetes, hogy másolatot nem készítünk, de valamennyi képviselőnek biztosítjuk, hogy az iratokba betekinthessen. Az anyag egyébként a képviselő úr számára ismert volt, hiszen a közgyűlésen maga is szavazott a projekt egészéről és valamennyi fontosabb részletéről."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!