Szeged és környéke

2010.05.31. 19:50

Túrabaleset! Kómában a szegedi nő

Egy 35 éves szegedi nő szenvedett balesetet Romániában: mintegy 60 métert gurult egy meredek sziklafalon.

Delmagyar.hu

Közel hatvan métert gurult egy meredek sziklafalon egy magyarországi túrázó a romániai Retyezát hegységben a vasárnap délután. A több mint 2000 méteres magasságban történt baleset sérültjét túrázó társai szállították a Bucura tó melletti táborhelyre, ahonnan a hegyi mentők és a hegyi csendőrség katonái juttatták hat órás mentőakció nyomán a dévai kórházba - számolt be az esetről az InfoRádió.

A kórház sürgősségi osztályán elmondták, a sebesült egy 35 éves szegedi nő, aki súlyos koponyasérülést és kartörést szenvedett. Másod illetve harmadfokú kómát diagnosztizált nála a sürgősség ügyeletese.

Túlélési esélyeiről nem nyilatkoztak a kórház illetékesei, közölték azonban, hogy a nőt hétfő reggel a temesvári sürgősségi kórházba szállították. A temesvári megyei kórház szóvivője, Liana Dacilescu sem kívánt nyilatkozni a szegedi nő túlélési esélyeiről. Elmondta, hogy a sebesült továbbra is kómában van, lélegeztető gépre van kapcsolva. A szóvivő arról is beszámolt, hogy értesülései szerint a balesetet szenvedett nőt hamarosan Szegedre szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!