Szeged és környéke

2010.05.16. 20:16

Új buszmegállók Domaszéken

Domaszék - A Homokháti Önkormányzatok Kistérség-fejlesztési Társulása a Dél-alföldi Operatív Programban pályázott közösségi közlekedéshez kapcsolódó összehangolt infrastruktúra-fejlesztésre – s nyert 276 millió forint támogatást a 336 millió 589 ezer forintos összköltségű projekthez.

R. Tóth Gábor

7 település – Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Zákányszék – fogott össze buszvárók, hulladékgyűjtők és kerékpártárolók beszerzésére. – Domaszéken 27 utasváró építése vagy cseréje, 33 térburkolat építése, 15 burkolat felújítása, 19 járdasziget akadálymentesítése, 3 járdasziget építése, 3 kerékpártároló telepítése valósul meg, parkosítanak, valamint a Bajai út és a főutca csatlakozásánál közvilágítást építenek. A kivitelezés határideje június 10. A 60-as, 70-es években készült régi buszvárók már jócskán leromlottak – pedig a Homokhátságon napi 520 buszjárat közlekedik, 8986 utassal. A buszmegállók mellé kerékpártárolók is épülnek. Az akadálymentesített létesítmények a települések tulajdonába kerültek, ezek felelősek a fenntartásért is.

A Homokhátságon naponta 520 buszjárat közlekdik, az utasoknak jól jön a fedett megálló. Fotó: Frank Yvette

A Homokhátságon naponta 520 buszjárat közlekdik, az utasoknak jól jön a fedett megálló.
Fotó: Frank Yvette

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!