Szeged és környéke

2010.05.12. 17:23

Újabb furcsaság: fehér kenguru a Vadasparkban

Szeged - Albínó kenguru született a szegedi Vadasparkban. A kis jövevényt az anyja még erszényében cipeli, de néha ki-kimászik a szabadba is.

Segesvári Csaba

Ezen a héten újabb különlegességről számolt be a Vadaspark, amely igazi szegedi kuriózum: a fehér kenguru született. Nem ez az első fehér jövevény, két éve szintén világra jött egy albínó kenguru, azonban betegségben még fiatalon elpusztult. A korábbi eset beigazolta azokat a balsejtelmeket, hogy a fehér színű egyed normál színű társainál érzékenyebb a betegségekre. Így, bár örömmel fogadja a Vadaspark a kis fehérséget, amely az egyik nőstényünk erszényéből kandikál ki. Azonbon aggodalommal figyelik fejlődését a park dolgozói, és bíznak benne, hogy erősebb szervezetű lesz elődjénél. Akkor talán sikerrel veszi élete első évének megpróbáltatásait. A Bennett-kenguru Ausztrália déli részén és Tasmánia szigetén él.

Újabb furcsaság: fehér kenguru született. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A kis méretű erszényes arról nevezetes, hogy jól tűri az európai éghajlati körülményeket, Angliában és Németországban vadaskertekben szabadon is élnek. Szegeden sem igényelnek fűtött házat, és jól szaporodnak, minden évben tele a nőstényeink erszénye. A fehér szín ritkának számít, viszonylag kevés állatkertben születnek albínó egyedek. A Vadasparkba kilátogatók a méltán népszerű szurikáták mellett találják a Bennett-kengurukat. Ha türelmesen várunk, megpillanthatjuk az anya erszényében megbúvó fehér kis jövevényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!