Szeged és környéke

2010.06.10. 15:10

Csajozós dumák a bárpultok mellől

Szeged - Összegyűjtöttünk néhány olyan mondatot, amit valószínűleg minden szegedi lány hallott már életében egyszer. Unalmasak és közhelyesek, mégis: valahogy el kell kezdeni a beszélgetést.

Kovács Kriszta

- Mizu? Témázunk? Vidéki vagy? Mi a körzetszámod? - Leszel a csajom? - klasszikus mondatok egy filmből, amit senki nem felejt. A Diszkópatkányok főszereplői mindent elkövetnek, hogy becsajozzanak, ahogyan a szegedi szórakozóhelyeken is egymást érik az ismerkedős szövegek. A kezdő mondatok spontán is jöhetnek, de mindenkinek vannak bevált vagy megszokott mondatai, amelyeket előszeretettel alkalmaznak ahhoz, hogy megszerezzék egy lány telefonszámát.

- Egy ilyen szép lánynak hogyhogy nincs barátja? - ez az egyik legyakoribb mondat, ami elhangzik a bárpult mellett. Valószínűleg nincs olyan nő a városban, aki ne hallotta volna, ahogyan a következők is ismerősen csenghetnek mindenkinek: "Olyan ismerős vagy valahonnan!", "Gyakran jársz ide?", "Szegedi vagy?", és "Meghívhatlak egy italra?".

Diszkópatkányok a 90-es évekből. Forrás: YouTube
A lányok - jó esetben kedvesen - "terelnek", ha valaki így indít. Mert unalmas és közhelyes. Persze valahogy el kell kezdeni a beszélgetést. A lányok erre azt válaszolták: a pasi ne akarjon elsőre mindent, ne legyen erőszakos, legyen kitartó, de tudja, hol a határ, és legyen spontán, kreatív, udvarias, vicces, laza, jól szituált, természetes - persze mindezt egyszerre, már első pillanattól kezdve produkálja...

Pedig odamenni egy ismeretlenhez bátor tett. Sokan azt hiszik, ha valami "vagány dumával" nyitnak, nyernek. Pedig a nők is megijednek: a tolakodó magatartás elriasztja őket, és elkezdik saját magukat védeni azzal, hogy nemet mondanak, vagy elindulnak megkeresni a barátnőket, vagy hirtelen kiszaladnak a mosdóba.

Joey Tribbianinak könnyen ment a csajozás. Forrás: YouTube
A legnagyobb probléma, hogy a kezdeti "bénázás" miatt el sem kezdődik a beszélgetés. Vannak olyan lányok, akik igyekszenek beszéltetni a bátor férfit, hogy megnyugodjon, és kiderüljön, milyen ember valójában. A csalódást természetesen ez sem zárja ki. És sokszor az a legbosszantóbb, hogy valakinek hiába mond nemet az ember lánya, a pasi azt hiszi, ez valójában igent jelent. Pedig nem...

Elkoptatott kreativitás

"Te aztán fáradt lehetsz. Egész nap te jártál a fejemben.", "Nagyon megütötted magad? Mert biztos a mennyországból pottyantál ide!", "Ha bosszút akarsz állni a barátodon, aki megcsalt, itt vagyok!" - néhány olyan kezdőmondat, amelyeken gondolkoznia kellett annak, aki először használta. Nála még működhetett is. De amikor tizedjére hallja valaki ezeket a viccesnek tűnő megnyilatkozásokat (és nem viccből!), lássuk be, kissé szánalmasnak tűnik. Mert azt jelzik, a felhasználó valószínűleg mentes minden saját ötlettől és kreativitástól.

A Randiguru című filmben hasznos tanácsok hangzanak el kezdőknek és haladóknak.
Forrás: YouTube

Szélsőséges esetek

- Szia, Béla vagyok! - Szia, én Évi. - Nahát, így hívják a kutyámat is! - hihetetlen, de a középiskolás korosztályban eladható ez a szöveg egy ismerősöm szerint. Azt mondta, az első döbbenet után beindul a beszélgetés. Nem hittem neki. - Szép lány vagy! - mondta egy másik ismerősöm egy hete szombaton az egyik szórakozóhelyen egy lánynak, miközben megpróbálta kicsit közelebb húzni magához. A lány hátrált, fintorgott, mire ő: - Ó, bocsánat, tévedtem! - a lány meglepődött, s az este folyamán többször jelezte a fiatalembernek, hogy bebizonyítaná, mégis szép. Nem kapott több esélyt.

És még egy a szélsőségek közül. Egy idősebb férfi száját hagyta el a következő mondat: - Olyan fiatal vagy, hogy lehetnél a lányom is - majd az elutasító reakció hatására így folytatta: - Persze ha megkívántam volna anyádat... Ettől már tényleg elhatárolódunk!

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!