Szeged és környéke

2010.06.09. 19:14

Kifizetik az M43-as alvállalkozóit

Szeged - Megállapodott az alvállalkozói követelések teljesítéséről a Tisza M-43 Konzorcium azokkal a cégekkel, amelyeknek a konzorcium egyik tagja, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. tartozik nagyobb összeggel, a megállapodást az M43-as autópálya beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) közvetítésével született meg - közölte Fazakas Orsolya, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője szerdán.

Delmagyar.hu

Szeged, Makó.  Az M43-as autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerdán újra egyeztetett a 2. szakaszt építő Tisza M43 konzorcium képviselőivel, és a tárgyalás eredményt hozott: a kivitelező nyilatkozott az alvállalkozói kifizetések módjáról és üteméről – áll abban a közleményben, amelyet a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, Fazakas Orsolya juttatott el lapunkhoz.

A szerdai egyeztetésen a konzorcium képviselői azt mondták, a jövő héten szerződést kötnek a követelések megvásárlásról. Temesvári Zoltánt, a károsult alvállalkozók jogi képviselőjét akkor értük el telefonon, amikor Szeged felé tartott Budapestről. Azt mondta: elégedett a szóbeli egyezséggel. Ezt ma délig írásban is meg kell kapnia a konzorciumvezető Sedesa S. A.-tól.

A részletek a következők: az alvállalkozóknak a követeléseik 14 százalékát azonnal kifizetik – együttesen 100 millió forintról van szó –, további 36 százalékot pedig 60 napon belül folyósítanak nekik. Egy újabb összeghez, pénzük 40 százalékához pedig a Szeviéptől a csődegyezség során juthatnak. Így végül követeléseik 90 százalékát kifizethetik számukra.

Mint ismeretes, a Szeviép Zrt., a Tisza M43 konzorcium egyik tagja április végén csődvédelmet kért. Ekkor derült ki, hogy a konzorcium, illetve annak tagjai megsértették a hatályos szerződéses feltételek több pontját, vagyis a szerződött alvállalkozók a teljesítések egy részét további alvállalkozókra bízták. A nem közvetlenül szerződött alvállalkozók egy része a Szeviép Zrt. – a cég egyben a konzorciumvezető alvállalkozója – csődje okán nem jut hozzá igazolt teljesítéseinek ellenértékéhez. A károsult alvállalkozók május 6-án tüntetésbe kezdtek, 13-án az M43-as töltését is megbontották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!