Szeged és környéke

2010.06.25. 21:35

Novák Péter dupláz a szabadtérin

Szeged - Novák Péter jelenleg a My Fair Lady próbáin dolgozik koreográfusként, lélekben azonban már Dózsa György szerepére is készül. A művész Szegeden tölti a nyarat, hiszen a szabadtéri két produkciójában, a My Fair Ladyben és a Dózsában is érdekelt.

„Megtisztelő, zavarba ejtő, izgalmas" – ezzel a három szóval jellemzi Novák Péter az érzéseit, ha Dózsa György karakterének megformálására gondol. Különleges kihívás és lehetőség számára a tánc nyelvén „elmesélni" az 1514-es parasztfelkelés vezérének életét és tetteit.

A Dózsa rendezője és koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, akivel Novák Péter nemcsak szakmai viszonyt ápol, hanem egy évtizedes barátság is összeköti őket. Zsuráfszky szerint a táncszínházi megaprodukció több száz magyarországi és külföldi táncossal, zenésszel, statisztával nemcsak a tánc szerelmeseinek ígér felemelő élményt, hanem a magyar történelem iránt érzékeny közönségnek is készül. A tánckrónika történelmünk azon sorsfordító eseményét dolgozza fel, amely a közös emlékezetben még máig is élénken él.

Novák Péter elmondta: spirituális pillanat számára a Dóm téren szerepelni, hiszen egyszerre 4000 ember előtt kell átélnie Dózsa György szenvedéseit. A My Fair Lady koreográfusaként testvérével, Novák Eszter rendezővel dolgozik együtt.

Novák Péter a My Fair Lady koreográfusaként a próbán.

Novák Péter a My Fair Lady koreográfusaként a próbán.
– Eszterrel együtt dolgozni igazi csapatmunka, hiszen rendezőként határozott koncepciója van a készülő produkcióról, de alkotótársai gondolataira és inspirációira is nagyon számítva teret enged számomra is a művészi önkifejezésre – mondta Péter.

A My Fair Lady-produkció egy lendületes, nagyon látványos előadás lesz, ami nagyban köszönhető az egyedülálló színészi gárdának.

A My Fair Lady premierje július másodikán lesz, a produkciót ezenkívül négy alkalommal nézhetik meg a Dóm téren. A Dózsa György életét bemutató tánckrónikát pedig ugyancsak júliusban, két alkalommal – 16-án és 17-én – tekinthetik meg.

Találkozó a My Fair Lady sztárjaival

Ma 16 órától a REÖK-ben találkozhat a közönség a My Fair Lady sztárjaival: Tompos Kátyával, Gálvölgyi Jánossal, Széles Lászlóval, Novák Péterrel és Novák Eszterrel. Minden évben a Szegedi Szabadtéri Játékok produkcióinak kísérőrendezvényei a közönségtalálkozók. A kellemes egyórás beszélgetés során a nézőknek nemcsak arra nyílik lehetőségük, hogy találkozhassanak a színészekkel és a rendezőkkel, hanem az előadás részleteivel is megismerkedhetnek, és kérdéseiket is feltehetik. Jöjjenek el önök is a REÖK-be ma 16 órára, hogy találkozhassanak kedvenceikkel!

(x)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!