Szeged és környéke

2010.06.04. 19:36

Ovisok az apukájukról - Legjobb, hogy sok puszit ad!

Szeged - Új játékunkban Csongrád megye legjobb apukáját keressük – ezúttal szegedi óvodásokat kérdeztünk az apukájukról. A 4–5 éves gyerekek válaszai tanulságosak.

Bereczky Diána

A szegedi Pick Alapítványi Óvodában a középsősök egy padon ülve vártak bennünket. Először néma csendben, nagyra nyitott szemekkel méregettek minket, az idegeneket, de óvónőjük, Dékány Katalin gyorsan a segítségünkre sietett. Elmondta: most az a feladatuk, hogy az apukájukról meséljenek. Egy szempillantás alatt tíz kicsi kéz lendült a levegőbe. Thomas lelkesen mesélt tengerparti nyaralásukról, amikor együtt úszott apukájával és keresztapjával, akik betemették homokkal a lábát.

– Amikor úsztunk, nem engedték, hogy elsüllyedjek. Az én apukám aranyos, mert szoktunk memóriakártyázni, és megengedi, hogy hozzábújjak – nézett rám jelentőségteljesen. A cserfes Dorka is szívesen beszélt apukájáról, akivel együtt bicikliznek, aki csikizi, mindig viccet mesél, és megengedi, hogy a testvérével aludjon. Marci kijelentette: az ő apukája a legjobb, mert „le szoktam birkózni, és este nagyon sok puszit ad".

A kicsik egymásra licitálva lelkendeztek apukájukról. Fotó: Veréb Simon

A kicsik egymásra licitálva lelkendeztek apukájukról.
Fotó: Veréb Simon

Noémi és Emese, az ikerlányok is jelentkeztek. Egymás mondatait kiegészítve mesélték, hogy apukájukkal sakkozni és horgászni szoktak, és „apa súlyzót emel". Dorián ekkor pattant fel a helyéről, hogy mindenki figyelmét magára vonva elmondhassa: „mindig csikizi a nyakam a szájával". Andris rátromfolt: ők már Gazdálkodj okosan!-t is játszottak! Ezt pedig Timi nem hagyta szó nélkül, kijelentette, hogy az ő apukája olyan erős, hogy egy házat is fel tud emelni, mert sokat eszik! Patrik ekkor már testét kifeszítve nyújtotta a kezét, majd felállt, hogy nyomatékot adjon szavainak. – Az én apukám mindig korán kel, amikor én még alszok, és sokat dolgozik, hogy legyen pénzünk. Tudod, ebből szoktunk vásárolni – magyarázta nekem. Amikor Natira került a sor, elmesélte: egy nyaralóban jártak, ahol apukájával horgászott, míg anyukája a kis tesóra vigyázott. – Aztán vihar lett, én féltem, apa átölelt, és akkor már jó volt – idézte fel a történteket.

Elköszöntünk a csoporttól – kifelé menet Patrik meghúzta a kabátom alját. – Tudod, apukám pék, és nagyon erős, óriási kenyereket emelget – súgta, s visszaszaladt a többiekhez.

Keressük Csongrád megye legjobb apukáját!

Továbbra is lehet jelentkezni az apák napja apropóján meghirdetett játékunkra: Csongrád megye legjobb apukáját keressük! A pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni: kispapa (akinek gyermeke, gyermekei legfeljebb 3 évesek), apa (3 évesnél idősebb gyermeke, gyermekei vannak), nagypapa (unokája, unokái vannak). Szavazni az újságokban elhelyezett szelvénnyel lehet – ezeket többször megjelentetjük. A szavazatokat június 15-éig várjuk. A névvel, címmel, telefonszámmal ellátott szelvényeket postán várjuk szerkesztőségünkbe (Délmagyarország Kiadó, 6740 Szeged, Pf. 153), illetve szegedi, szentesi, makói és vásárhelyi ügyfélszolgálatainkon. Egyszerre több szelvényen is lehet szavazni! Kérjük, pár mondatban azt is írják meg a [email protected] e-mail címre, miért jelöltjük a legjobb – a legkedvesebb történeteket megjelentetjük. A három kategória nyerteseit díjazzuk, és bemutatjuk őket lapjainkban. Aki hármuk közül a legtöbb szavazatot kapja, Csongrád megye legjobb apukája lesz – és övé a fődíj, egy családi wellnesshétvége!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!