Szeged és környéke

2010.06.24. 14:32

Szabó Kimmel Tamás, a My Fair Lady című musical Freddie-je

Szeged - Július 2-án mutatják be a My Fair Lady-t, a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010 nyitó előadását. Szabó Kimmel Tamás nem ijedt meg a hatalmas tértől és színpadtól, szerinte szuper lesz a produkció.

Kovács Kriszta

Másodszorra jár Szegeden Szabó Kimmel Tamás. A fiatal színész először egy fesztiválon szerepelt a megyeszékhelyen, még főiskolás korában. Most a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010 nyitó előadásában, a My Fair Lady című produkcióban lép a Dóm tér színpadára mint Freddie. Mivel dolgozik, egyedül érkezett Szegedre.

– A tér és a színpad is hatalmas, de nem ijedtem meg a feladattól, inkább érdekes kihívásnak tartom. Nagyon jó tapasztalat lesz. Jobban kell használni a teret, mert nagyon széles a színpad. Egy ekkora területen kicsit másképp kell játszani is: fel kell nagyítani a gesztusokat, de arra is figyelni kell, hogy mennyire. Ehhez kell egy jó rendező, aki lentről megmondja, sok vagy kevés a mozdulat, és Novák Eszter nagyon jó. Osztályfőnököm volt a színművészetin. A társaság is remek, úgyhogy szerintem nem lesz baj, szuper lesz a produkció – mondta Szabó Kimmel Tamás a delmagyar.hu-nak.

Szabó Kimmel Tamás ruhapróbán a Dóm téren. Fotó: Schmidt Andrea

Szabó Kimmel Tamás ruhapróbán a Dóm téren.
Fotó: Schmidt Andrea

Freddie egy gazdagabb, de már lecsúszófélben lévő családból származik, amely ad a látszatra. Éppen ezért minden nagyobb eseményen megjelennek, mint például az a lóverseny, amelyen először találkozik a fiatalember Elizával. – Megtetszik neki a lány furcsa beszéde, és erős szimpátia alakul ki a két fiatal között, amit akár szerelemnek is lehet nevezni. Freddie a lány rabjává válik, és három hétig az utcán alszik, mert Eliza nem engedi be. Teljesen lezüllik, ráadásul a végén sem jön neki össze a dolog, de van egy nagyon szép dala. S amíg Eliza koldusból királylány lesz, Freddie félkirályfiból válik valódi koldussá – foglalta röviden össze szerepét a népszerű színész.

Szabó Kimmel Tamás elárulta: nincs szerepálma. Szerinte egy szerepre sem lehet otthon, a tükör előtt felkészülni. – Lehetetlen, hogy otthon elképzelem, milyen lennék egyik-másik szerepben, hogyan játszanám, mert aztán jön a rendező, aki teljesen mást akar látni a színpadon. Még a legutolsó pillanatban is megváltozhat egy-egy mozdulat vagy gesztus – magyarázta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!