Szeged és környéke

2010.06.08. 16:07

Táborok és fesztiválok - egy hét múlva vakáció

Szeged - Elkezdődött a visszaszámolás, június 15-én hivatalosan megkezdődik a vakáció. A diákok a két és fél hónapos szünidőben számtalan tábor és színes program közül választhat, a kisebbek a szülőkkel nyaralnak és táboroznak, a nagyobbak dolgoznak és fesztiválokra készülnek.

Kovács Kriszta

– Rokonokhoz utazom Amerikába, augusztusban megyek, szeptember elején jövök vissza. Rokonaim élnek Wisconsin államban, Madisonban – árulta el nyári terveit a nyolcadikos Szabolcs kedd délután a szegedi Kárász utcán. Osztálytársaival sétált, amikor megállítottuk és a közelgő vakációról faggattuk. – Addig a családdal utazgatunk belföldön ide-oda – magyarázta a nagyfiú. Elmondta, hogy a tábori jelentkezésről valószínűleg már lekéstek, de azért bízik benne, hogy sikerül Balatonkenesére is elutaznia.

Szabolcs egy hónapot tölt Madisonban. Fotó: internet

Szabolcs egy hónapot tölt Madisonban. Fotó: internet
– Két hétig Fonyódon nyaralok a szüleimmel. Szinte minden évben oda megyünk, a családi nyaralóba – magyarázta a szőke hajú Erzsi. Két osztálytársa, Kata és Bianka a legjobb barátnők. – Én a családdal Párizsba

 

megyek, de Bianka is jön velünk – mesélte Kata, aki majd Biankával és családjával Balatonmáriafürdőn is nyaral. Táborba nem mennek, de azért nem unatkoznak Szegeden sem: meglátogatják a rokonokat, és moziba járnak.

Többek között Siófokon fog dolgozni egy gyerekjátékokkal foglalkozó vállalkozásnál Tóth Beáta. A Tömörkény-gimnázium 11.-es tanulója máshová nemigen megy nyaralni, Szegeden strandolni szokott a barátnőivel – tudtuk meg tőle, miközben az osztálytársával üldögélt a Széchenyi téren. Pósa Donatella Zamárdiban tölt egy hetet a barátjával, de még a fesztivál előtt. Azt mondta, augusztus végén a SZIN-re el szeretne menni, de előtte dolgozni fog (még nem tudja, hogy mit), hogy legyen pénze a szórakozásra.

Országos kitekintés

A tanév első napja 2009. szeptember 1-je volt, utolsó napja hivatalosan június 15-e lesz. A tanítási napok száma 183, illetve a nappali oktatás rendje szerint működő középiskolákban és szakiskolákban 182. A több mint 1,4 millió diák a két és fél hónapos szünidőben számtalan tábor és színes program közül választhat.

A Balaton sok család és tábor célpontja. Fotó: internet

A Balaton sok családi nyaralás és iskolai táborozás célpontja. Fotó: internet
Elek Ányos, a Táboroztatók Országos Egyesületének (TOE) szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a gazdasági válság miatt a szülők inkább más területekről vonnak el pénzt a családi költségvetésből, de gyermekeiket elküldik táborba. Átlagosan 3500-8500 forintba kerül naponta a táboroztatás a szülőknek, a drágábbak bentlakásosak, a leginkább a nyelvi táborok tartoznak ezek közé.

Az istenhozta.hu ajánlata:

Nyári táborok a Játékdzsungelben

Táborok a Partfürdőn

Kajak tábor

Nyári tánctábor Szegeden

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!