Szeged és környéke

2010.06.28. 19:39

Törött kézzel is folytatja Tokodi Béla szegedi tutajos

Szeged - Mihelyt föloldják a hajózási tilalmat, folytatja tutajútját lefelé a Tiszán a szegedi Tokodi Béla, pedig vasárnap baleset érte. Szemétgyűjtés közben megcsúszott a parton, és eltörte a karját. Azt mondja, begipszelt kézzel is lehet tutajt vezetni, és társakat keres a továbbinduláshoz.

Bakos András

Kiskörén várja Tokodi Béla, hogy a Tisza apadjon, és a hatóságok feloldják a harmadfokú árvízvédelmi készültséget, ezzel együtt pedig a hajózási tilalmat. Ha ez megtörténik, folytatódhat a szegedi Csemete Egyesület rendhagyó vállalkozása: a régi faúsztatók, tutajosok módján végigjárni a folyót az eredettől a Duna-torkolatig, közben megfigyelni, fotózni, filmezni az élővilágot, azt, hol kerül be a legtöbb szemét, mennyit változott a meder és a part a legutóbbi térképekhez viszonyítva.

Tokodi Béla még a túra kezdetén, Kárpátalján. A helybeli gyerekek is megnézhették a tutajt, de az útra nagyok jelentkezését várja a szervező. Fotó: Csemete Egyesület

Tokodi Béla még a túra kezdetén, Kárpátalján. A helybeli gyerekek is megnézhették a tutajt, de az útra nagyok jelentkezését várja a szervező.
Fotó: Csemete Egyesület

Tokodi még vár útitársakat (telefonszáma: 70/316-6662) az élménytutajozásra. Segítő kezekre most már azért is szüksége van, mert vasárnap eltörte az egyik kezét. Jellemző, hogyan:

– A Jászsági-öntöző-főcsatorna itteni torkolatánál, a parton gyűjtöttem szemetet, megláttam két PET-palackot, azokért ereszkedtem le a zsákkal, amikor megcsúsztam, és eltört a kezem – mondta lapunknak a természetvédő. Hozzátette: Egerben nagyon szépen ellátták a kezét, és nincs is különösebb gond, mert a túrát így is vezetni tudja.

A hagyományos vízi járművet májusban készítették Kárpátalján, a huszti faipari technikum diákjaival közösen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!