Szeged és környéke

2010.10.13. 13:33

Banki támogatást kapott a szegedi színház

Szeged - Jelentős összegű támogatást kapott a szegedi színház az OTP Banktól idén. A pontos összeg nem hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, csak annyi: több produkció költségvetését is segíti a pénz.

Delmagyar.hu

Egy jelentősebb összeggel támogatja az OTP Bank a Szegedi Nemzeti Színházat ebben az évben - fogalmazott a keddi sajtótájékoztatón Gyüdi Sándor főigazgató. A pontos összeg nem hangzott el, az információt mindkét fél diszkréten kezelte.

- Akkora összegről van szó, mintha az évad egy jelentős költségvetésű bemutatóját az OTP finanszírozná, például egy nagyoperát - ennyit árult el Gyüdi Sándor hozzátéve: természetesen nem egy, hanem több produkcióra fordítják a kapott pénzt, az idei évad előadásaiban jelenik meg a támogatás.

A tájékoztatón a gazdasági élet szereplőinek társadalmi szerepvállalásának fontosságát hangsúlyozták. - Az OTP Bank egy nagy multinacionális cég, és úgy gondoljuk, hogy minden olyan cég, amelyik jelentős jövedelmet realizál, annak a társadalmi felelősségvállalásban is fontos szerepet kell betöltenie - magyarázta Windheim József, az OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régiójának ügyvezető igazgatója.

A bank a régióban a kultúrát támogatja, ezen belül Szegeden a színház kapta a "jelentős összeget". - Azért választottuk a színházat, mert az elmúlt időszakban folyamatosan nyomon követtük az eseményeket és azt láttuk, hogy a szegedi színházban mind művészileg, mind egyéb tekintetben nagyon komoly eredményeket értek el. Az adatok alapján a szegedi színház érte el a legnagyobb növekedést az országban, ez talákozott az OTP cégpolitikájával. A minőséget párosíttottuk a minőséggel - mondta a bank ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztató végén Gyüdi Sándor és Windheim József aláírták a megállapodásról szóló szerződéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!