Szeged és környéke

2010.10.28. 09:04

Egy alpolgármester és négy tanácsnok dolgozik majd Szegeden

Szeged - Egy alpolgármester és 4 tanácsnok dolgozik majd Szegeden, a közgyűlésnek 9 bizottsága lesz.

Delmagyar.hu

Egy alpolgármester és négy tanácsnok dolgozik majd Szegeden, a közgyűlésnek kilenc bizottsága lesz, [namelink name="Botka László "](MSZP) polgármesteri hatásköre pedig nem változik döntött a testület szerdai ülésén az új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) elfogadásával. Az szmsz módosítását a Fidesz-KDNP frakció tagjai támogatták, egy szocialista városatya nemmel szavazott, a többi képviselő tartózkodott. A közgyűlés a négy tanácsnok személyéről és a bizottságok összetételéről nem döntött, mivel az szmsz-hez mintegy félszáz módosító indítványt nyújtottak be, s a szöveg egységes formába foglalása legalább tíz munkaórát vesz igénybe. Az új szmsz - a korábbi fideszes elképzelésekkel ellentétben - érdemben nem változtatja meg Botka László polgármester hatáskörét, csupán a politikus közgyűlési hozzászólásainak szab időkorlátot. A vita során többször is elhangzott, hogy "Szeged nem Esztergom", a közgyűlés tagjai a jogszabályoknak megfelelően biztosítják a város működőképességét.

[namelink name="Gyimesi László"], a Fidesz szegedi elnöke, az szmsz-módosítás előterjesztője hangsúlyozta, a frakció tagjai felelősséget éreznek a város és az önkormányzat működőképességének fenntartásáért, de nem tudnak közösséget vállalni az elmúlt nyolc év visszásságaival. A hatékonyabb és célratörőbb munka érdekében új modellt javasoltak, amely a fékek és ellensúlyok rendszerének bevezetésével demokratikusabbá teszi a közgyűlés működését - tette hozzá. A négy - gazdasági, városüzemeltetési, humán közszolgáltatási, valamint városfejlesztési és külügyi - tanácsnok felügyeli saját szakterületét, és javaslattételi joga is lesz majd. A képviselők döntöttek egy ideiglenes bizottság létrehozásáról is, amely 2002 őszétől tekinti át az önkormányzati intézmények és cégek, valamint a polgármesteri hivatal működésének jogi és gazdasági célszerűségét. A testület, amely a tervek szerint minden önkormányzati választás után megalakulna, záró jelentéssel fejezi be munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!