Szeged és környéke

2010.10.07. 10:23

Elindult a forgalom az M43 autópálya teljes első szakaszán

Befejeződött az M43 autópálya első szakaszának kivitelezése a 47-es úti csomóponttal bezáróan. Az autósok a mai napon már birtokba vehették az érintett vonalat.

Delmagyar.hu

A mai napon ideiglenesen forgalomba helyeztük az M43 autópálya első szakaszát: a forgalom az 5. sz. főút és a 47. sz. főúti csomópont között indult el, enyhítve ezzel Szeged forgalmi terhelését.

Az M43 autópálya 5. sz. főút és 47. sz. főúti csomópont közötti szakasza továbbra is kivitelezési területnek számít, ahol a munkálatok befejezéséig az autósokra a főúton érvényes szabályok vonatkoznak. Az érintett útvonalon 90 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, illetve Hódmezővásárhely irányába 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművel nem lehet közlekedni.

Hamarosan...

A delmagyar.hu hamarosan videón mutatja be az új szakaszt. Végigautózunk, ameddig csak lehet...Fontos tudnivaló, hogy az M43 autópálya első három kilométerét (az M5 autópálya és az 5. sz. főút között) a 3,5 tonna feletti teherjárművek csak díjfizetés ellenében használhatják, míg a most átadott 8 kilométeres pályarész minden járműkategória részére díjmentes. Az M43 autópálya első 11 kilométerén négy csomópont és egy egyszerű pihenő található:


Cím nélküli nagyobb térképen való megjelenítése
- M5 autópálya csomópont (0. km-szelvény – Budapest / Röszke)
- 5. sz. főúti csomópont (3. km-szelvény – Kistelek / Szeged-Rókus)
- Szegedi pihenőhely (5. km-szelvény)
- 4519. sz. úti csomópont (8. km-szelvény – Sándorfalva / Szeged-észak)
- 47. sz. főúti csomópont (11. km-szelvény – Hódmezővásárhely / Szeged-Felsőváros)

Az új szakasz üzemeltetési feladatait az Állami Autópálya Kezelő Zrt. látja el.

Köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!