Szeged és környéke

2010.10.21. 20:12

Emlékeztető SMS a Vízműtől

Szeged - Szeged közel 80 ezer háztartásában október 16-ától már nem kell fejben tartani a vízmérők leolvasásának pontos napját, és nem szükséges várni a vízmérő-leolvasót sem.

Munkatársunktól

A Szegedi Vízmű Zrt. új szolgáltatásával ugyanis a fogyasztók SMS-ben kaphatnak értesítést aktuális mérőállásuk bejelentésének esedékességéről. Az új szolgáltatás nemcsak figyelmeztet, de lehetőséget is teremt a mérőállás megadására. Ez történhet SMS-ben vagy WAP-on, és elegendő csupán a vízmérő állását megadni, mivel a többi fogyasztói adatot a rendszer a regisztráció során már megjegyezte, sőt az átlagostól eltérő fogyasztásról azonnal tájékoztatja is a fogyasztót.

Az elsőként a Szegedi Vízmű Zrt.-nél bevezetett, a piacon újszerű szolgáltatás a fogyasztók számára díjmentes, csupán a hálózati kapcsolódás költségét kell megfizetniük, amely SMS használata esetén egy alapdíjas SMS ára, WAP-nál pedig a mobilszolgáltatótól és mobiltarifától függően alkalmanként 1–20 forint között alakul, de valamilyen WAP- vagy internetes előfizetés esetén akár teljesen díjmentes is lehet. Az új szolgáltatás a Hedz Kft. által kifejlesztett EBPP (integrált elektronikus számlabemutatási és számlafizetési) keretrendszer, a mo-bill egyik új ügyfélszolgálati moduljával valósul meg. A Hedz Kft. 2009-ben a Szegedi Tudományegyetem és a Délmagyarország Presztízs díjas vállalkozása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!