Szeged és környéke

2010.10.19. 16:43

Kitöltöttük az ország nagy szextesztjét

Szeged - Szexuális életünkről kérdeznek az ország nagy szextesztjeiben. Az őszinteség önkéntes. Szerkesztőségünk 10 tagja kitöltötte a kérdőíveket.

Delmagyar.hu

Bárki részt vehet az ország szextesztjeiben, nem kell más hozzá, mint internet és őszinte válaszok a szexuális életünkről, szokásainkról. Két honlapon is kíváncsiak arra, ki hogyan viselkedik az ágyban, mennyire kezdeményezők, figyelmesek, kíváncsiak a nők és a férfiak.

Az egyik oldalon az önismeret fontosságára hívják fel a figyelmet. Tabuktól mentes szexteszt kitöltésére kérik fel (felnőtt) látogatóikat: válaszaikkal támogassák, hogy minél jobban megismerjük magunk, mások, mindannyiunk, vagyis az ország szexulális kultúráját. Felhívják a vállalkozókedvűek figyelmét, hogy a kérdőívben nincsenek jó vagy rossz válaszok, csak vélemények, szokások. Olyan kérdések is vannak, amire nem ajánlanak fel válaszlehetőségeket, hanem a kitöltőnek kell odaírnia a saját szavaival a véleményét, gondolatait. A nyereményjátékban többek között hálószobai berendezéseket lehet nyerni. A teszt október 31-éig elérhető.


A másik oldalon egy idei "slágerproblémával" indokolják a teszt aktualitását, ez pedig a férfilibidó hiánya. Egy hónapon keresztül mintegy félmillió 18 és 50 év közötti felnőttet szándékoznak megkérdezni szexuális szokásaikról. A teszt 50 kérdésből áll, a tesztkérdések megválaszolása után mindenki kap egy személyre szabott értékelést, amelyet szexológus szakemberek állítottak össze. Fontos, hogy a végeredmény csak visszajelzés: természetesen ebben a tesztben sincsenek jó vagy rossz válaszok, és az "értékelés" is csupán néhány szakértői gondolat a bejelölt válaszok alapján.

Matracot lehet nyerni. Kép: Nők Lpaja Café

Matracot lehet nyerni. Kép: Nők Lapja Café

Tesztkérdések

Mindkét teszt hasonlóan indul: jelöljük be a nemünket, korunkat, majd rátérnek néhány párkapcsolattal, együttéléssel kapcsolatos témára, mint például: mi a véleményünk a házasságról, hűségről; majd a védekezésről, illetve a hagyományostól eltérő szexuális szokásokról (extrém szexuális aktivitás, mint például: szadomazo stb.) kérdeznek. Néhány kérdés az első szexuális élményekre vonatkozik, mások az alkalmi együttlétekre. A mennyiségre is kíváncsiak, mert egy szextesztben a "hányszor" és a "milyen" egyaránt lényegesek, majd a minőségre térnek rá: mitől lesz igazán jó (vagy igazán rossz) egy szexuális együttlét – a magyar válaszadók szerint. A szexuális szokások mellett rákérdeznek arra is, hogy a résztvevők mennyire felvilágosultak, milyen szexuális zavarokkal küszködnek, hogyan viszonyulnak a szélsőséges szexuális viselkedésekhez, a tabukhoz. Illetve mennyire fogaják el önmagukat, a testüket, vagy gondoltak-e már a plasztikai beavatkozásra.

Tesztoldal. Kép: lifenetwork.hu

Tesztoldal. Kép: lifenetwork.hu
Kitöltöttük

A kérdéseket azért ismerjük, mert kitöltöttük a teszteket. 10 kolléga szánt rá néhány percet (5 férfi - 5 nő) az idejéből. Az első szexteszt végén nincs értékelés, a kapott adatokat nyilván feldolgozzák, és később egy "országosan elmondható" - dolgozat születhet belőle (például a magyar férfiak 67 százalékára igaz, hogy...). A másik teszt eredménye megjelenik egy skálán, illetve kapunk egy szöveges értékelést is. Kiderül, hogy a tesztet kitöltő csak fantáziál az ideális partnerről, vagy meg is valósítja az álmait: kipróbál sok mindent, keresi a változatos helyzeteket, és be meri vállalni azokat.

Moder-Álmodozó. Kép: lifenetwork.hu

Modern-Álmodozó. Kép: lifenetwork.hu

A párkapcsolatban élőkről megtudható, hogy minden vágyuk a családalapítás, a béke és a harmónia, vagy igazi játékosok, akik az életet és persze a szexet is játéknak tekintik. Akiknek pedig nincs állandó párkapcsolata, azokról is megtudható, hogy általában kiegyensúlyozottan élik a szexuális életüket, vagy még kiforratlanok, és inkább a változatosságot keresik, mint a harmóniát és a gyertyafényt.

Kiegyensúlyozott.-Álmodozó. Kép: lifenetwork.hu

Kiegyensúlyozott-Álmodozó. Kép: lifenetwork.hu

Akik kérésünkre kitöltöték a tesztet, azok közül 8-an élnek párkapcsolatban. Ők - a koordinátarendszer alapján - a "kiegyensúlyozott-álmodozó" kategóriába tartoznak, vagyis parnerükkel "a szexben megértik egymást", és a kitöltők elégedettek a szexuális életükkel. Ugyanakkor szexuális fantáziájuk aktív, egyes dolgokat talán nem valósítottak meg, ami arra enged következtetni, hogy nem az ideális partnerrel vannak együtt. A két egyedülálló kolléga "modern-álmodozó" kategóriába tartozik. A leírás szerint számukra "az élet játék, nyíltságuk irigylésre méltó". De rájuk is jellemző, hogy szexuális fantáziájuk aktív, egyes dolgokat talán még nem valósítottak meg, keresik az ideális partnert. A szöveges értékelés természetesen minden esetben ennél bővebb.

És ha mindez nem elég: a diagramokból kiderül, hogy Benkő Dániel inkább csak álmodozó, Vad Katalin pedig megvalósító. És ön?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!