Szeged és környéke

2010.10.10. 17:59

Kopasz Márta kiállítása a Somogyi-könyvtárban

Szeged - Kopasz Márta grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás vasárnap, a Somogyi-könyvtárban. A város egyetlen női díszpolgárának remekműveit ingyen tekinthetik meg az érdeklődők.

Bereczky Diána

A grafikus Egy élet a művészet szolgálatában című kiállításának megnyitóját óriási érdeklődés követte. A művésznő, aki október 26-án lesz 99 éves, egészségi állapota miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. A tárlat a szegedi önkrományzat, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és Kisgrafika Barátok Köre szegedi csoportjának közös munkájval jött létre. A közönséget először Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója köszöntötte, aki tolmácsolta Kopasz Márta szavait: „alkotóvá a művészi mondanivaló teszi az embert, ami szenvedéseink tapasztalatán szűrődik le. Jellemzője, hogy az egész emberiséghez, annak minden korszakához szól."

Fotó: Karnok Csaba

Az idős grafikuművész valamennyi fontos munkája ott vana Somgyi-könyvtár tárlóiban. Fotó: Karnok Csaba
Ezután Tandi Lajos újságíró szólt, aki emlékeztette a vendégeket: Kopasz Márta egész életében hűséges volt Szegedhez, érezte auráját. Művein gyakran megjelent a dóm, a belvárosi híd és az egyetem is.

Kopasz Márta életműkiállítását november 10-éig tekinthetik meg a grafik rajongói a Somogyi-könyvtár első emeletén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!