Szeged és környéke

2010.10.22. 13:49

Nagylakon fogták el a verekedő kamionosokat

Nagylak - A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai tartóztattak fel egy román kamionost és vele utazó társát, akik Szegeden egy közlekedési szituációt követően bántalmaztak egy autóst.

Delmagyar.hu

A Szegedi Rendőrkapitányságon csütörtök este jelentkezett egy autó sofőrje, aki elmondta, hogy a Fonógyári úton haladt a Kossuth Lajos sugárút irányába, amikor hátulról mögé ért egy román felségjelzésű kamion. Annak sofőrje azonnal villogni kezdett rá, majd kivágott a külső sávba és ott előzte meg az autóst. Közben a kamionos elhagyta a saját sávját is, így az autós – vallomása szerint – csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy áttért a menetirány szerinti bal oldalba. A román kamionost a személyautós a körforgalomnál érte utol, ott a férfi kiszállt a járműből, mire a kamionos is ugyanúgy tett társával együtt. Az autóst azonnal szidalmazni kezdték, majd bántalmazták is. Ennek csak akkor lett vége, amikor több autós is megállt. Ekkor az elkövetők visszaszálltak a járműszerelvénybe, majd elhajtottak.

A román kamionsofőr és társa éjfél előtt nem sokkal jelentkezett kilépésre az országból a nagylaki határátkelőhelyen. Az ott szolgálatot teljesítő határrendészek a kiadott körözés alapján a 24 és 25 éves román állampolgárt elfogták, majd átadták a Szegedi Rendőrkapitányságnak, ahol büntetőeljárás indult ellenük. Kihallgatásuk jelenleg is folyik - tájékoztatta a delmagyar.hu-t [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!