Szeged és környéke

2010.10.27. 18:43

Nem mondják fel a 2-es villamosvonal építésének szerződését

A képviselők megszavazták, hogy nem mondják fel a 2-es villamosvonal építésének szerződését, és megszavazták a Biopolisz átdolgozott akciótervét.

Delmagyar.hu

A közgyűlésről jelentjük: 15.43 A képviselők megszavazzák, hogy nem mondják fel a 2-es villamosvonal építésének szerződését ,és megszavazzák a Biopolisz átdolgozott akciótervét. Az szmsz szavazásra térnek át, ami "nagyobb koncentrációt igényel mindenki részéről" a polgármester szerint.

Engedett a FIDESZ frakció: lesz 2-es villamos és beadják a városrehabilitációt biztosító pályázatot is. Továbbra sincs aláírt támogatási szerződése a szegedi - többi között a Mars téri piacot is érintő - városrehabilitációs projektnek, az önkormányzatnak ezért több mint félmilliárd forintos tagi kölcsönt kell nyújtania a beruházó Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek. Botka László (MSZP) polgármester a szegedi közgyűlés szerdai ülésén azt mondta, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogellenesen visszatartja az év végére befejeződő 3 milliárd forintos beruházáshoz kapcsolódó 1,9 milliárd forintos támogatást.

A politikus átmeneti kényszerintézkedésnek nevezte az önkormányzati cégnek nyújtandó 502 millió forintos tagi kölcsönt, amelyre azért van szükség, hogy a Szegedi Vásár és Piac Kft. ki tudja fizetni a beruházásban közreműködő alvállalkozókat. A város korábban már ugyanebből az okból 350 millió forintos hitelt nyújtott a cégnek.

Póda Jenő fideszes képviselő a vitában kifejtette, az NFÜ azért tagadta meg a támogatási szerződés aláírását, mert az önkormányzat a projekt előkészítése során több szabálytalanságot is elkövetett. Az ügyel kapcsolatban okirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás is indult.

Nagy Sándor, a Szabad Város Egyesület képviselője, korábbi városfejlesztési alpolgármester közölte, a Mars téri ingatlan per- és tehermentes.

Botka László az NFÜ-elnökéhez, Petykó Zoltánhoz írt - és a közgyűlés ülésén is kiosztott - levelében kifejtette, a korábbi piacon dolgozó 150 kereskedő közül tizenegyen indítottak pereket az önkormányzat ellen. Benyújtott kereseteikben azonban soha nem vitatták, hogy a telek, amelyen a beruházás megvalósult, önkormányzati tulajdonban áll. A kereskedők, nem hivatalos tájékoztatásuk szerint, 150 millió fejében állnának el a pereskedéstől - áll a levélben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!