Szeged és környéke

2010.10.29. 09:05

Táncversenyek sorát nyeri Fruzsi és Gábor

Szeged - A szegedi Nagy Fruzsina és Biri Gábor három éve táncol. Idén érkeztek arra a szintre, hogy versenyszerűen űzzék a sportot. Eddig hat táncversenyre nevezték őket - az eredmény hat első, egy második és egy harmadik helyezés. Fruzsi még csak kilenc éves, Gábor tíz.

jl

Fruzsit és Gábort egy délutáni táncórán látogattuk meg. Időpontot nem volt nehéz találnunk: minden hétköznap edzenek. A belvárosi táncstúdió folyosóján őrült nyüzsgés jelzi, hamarosan kezdődik az óra. A teremben 8-10 éves gyerekek egymás mögött két sorban a tükör előtt. Alapállás, majd elindul a zene.


- Fruzsi másfél éve táncol nálunk, azonnal láttuk, hogy tehetséges - mondja Balogh Csongor nevelőedző, a Forma 1 Fitnesz és Táncstúdió oktatója. - Még csak idén kezdtünk el vele versenyekre járni, de partnerével, a tízéves Biri Gáborral mindent megnyertek, amit csak meg lehetett nyerni. Korosztályunkban mind latin-amerikai, mind sztenderd társastáncokban jelenleg országos bajnokok.Fruzsival és Gáborral az edzés után beszélgettünk. Megtudtuk: fárasztó, hogy minden nap van táncóra, de azért még valahogy bírják... Gábor szerint nem túl illedelmes dolog, hogy versenyeken a pároknál a fiú nevét írják előre, Fruzsi pedig azt nehezményezi, hogy ebben a korban még nem táncolhatnak olyan csillogó ruhákban, mint a felnőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!