Szeged és környéke

2011.03.30. 23:19

41 ezer négyzetméter három szinten

Szeged - Az Árkád Szeged az egykori Kendergyár területén épül, amelynek eredeti homlokzatából néhányat újra felépítenek, integrálva a bevásárlóközpont külső falába.

Munkatársunktól

A rekonstrukció során az építők a gyár eredeti homlokzatának építőanyagát használják fel. A bevásárlóközpont kialakítása a 2007-ben építészeti pályázatot nyert Szántó és Mikó Építészek Kft. tervei alapján történik. A végleges terveket a pályázatban szintén kitüntetett 3H Építésziroda Kft. készítette, a pályázat nyertesével szorosan együttműködve. Az ÁRKÁD Szeged jelenleg az egyik legnagyobb magánerőből finanszírozott magyarországi projekt. Közel 600 építőmunkás és mesterember dolgozik az építkezésen, hogy ez év őszétől a 130 szaküzlettel, étteremmel, kávézóval és szolgáltatóval rendelkező bevásárlóközpont növelhesse a belváros vonzerejét az Önök napfényes városában.

A háromszintes ÁRKÁD Szeged mintegy 41 ezer m2 bérbe adható területet és 1350 parkolóhelyet foglal magában. Magyarországon az 1996-ban alapított ECE Projektmanagement Budapest Kft. üzemelteti az ÁRKÁD Budapest, az ÁRKÁD Pécs, az ÁRKÁD Győr, valamint a Fórum Debrecen bevásárlóközpontot.

Az ECE sikerszériája folytatódik: ősszel a belváros új vonzereje, az ÁRKÁD Szeged is megnyitja kapuit!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!