Szeged és környéke

2011.03.08. 19:53

A H1N1-nek is köze volt a nő halálához

Csongrád megye - A járványküszöb alá csökkent Csongrádban az influenzás tünetek miatt orvoshoz fordulók aránya a múlt héten. Ellenben az új influenza vírusát mutatták ki annak a nőnek a testében, aki közel két hete hunyt el Szegeden.

Újszászi Ilona

Ő a mostani influenzaszezon első térségbeli áldozata. A 80 év fölötti asszony obstruktív tüdőbetegséggel, nehéz légzéssel került kórházba. Állapotát súlyosbította a H1N1-vírus okozta fertőzés – a nő vélhetően vérzéses tüdőgyulladásban hunyt el, a testéből vett mintát a fővárosba kellett küldeni. A vizsgálat eredménye most érkezett meg Szegedre – tudtuk meg Tombácz Zsuzsannától. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megbízott tiszti főorvosa hozzátette: influenzavírus okozta szövődmények miatt a múlt héten 9 beteg került kórházba. Közülük két 65 év feletti páciens intenzív ellátásra szorul, egy további beteg légzését gép segíti.

– A szegedi kistérségben a legmagasabb, 159 százezrelék az influenzás betegek aránya. Makó és Vásárhely környékén 100 ezer lakos között 104, míg Szentesen 36 a fertőzöttek száma az influenzafigyelő hálózatba bevont háziorvosok szerint. Bács-Kiskunban is járványküszöb alatti az influenzások aránya, míg Békés egyes területein még mindig magas – ismerteti a legfrissebb adatokat a megbízott megyei tiszti főorvos. [namelink name="Tombácz Zsuzsanna"] ma kezdeményezi, hogy az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke oldja föl a látogatási tilalmat a szegedi egészségügyi intézményekben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!