Szeged és környéke

2011.03.31. 19:50

Közlekedj okosan - a 4-es felújítása mentén

Szeged – Nagy iramban megindult a 4-es villamos felújítása. Bemutatjuk, mikor és merre lehet és merre érdemes közlekedni, kerülni.

Segesvári Csaba

A 47-es bevezető szakaszán, a Budapesti körútnál reggelente óriási a torlódás – a 4-es villamos felújítása miatt jelentősen megváltozott a villamospálya menti forgalom. Akik Algyő felől érkeznek a városba, a korábbi 3 irány helyett már csak kétfelé – egyenesen és jobbra a Rókusi körút felé mehetnek. Algyő felől a Budapesti körútra most nem lehet befordulni. Szerencsére, a csúcsban rendőrök is segítik az autósokat, így a torlódás nem több órás, csak pár perces.

A Budapesti körúton a Rókusi körút irányába egyenesen csak egy sávon mehetünk, ellenben balra és jobbra is elkanyarodhatunk. A Rókusi felől egy sávon egyenesen, egyen pedig balra lehet kanyarodni.

Épül a 4-es villamos - új forgalmi rend. Fotó: delmagyar.hu (galéria)


Haladjuk tovább, az Anna kút felé, a folyamatosan dolgozó sínbontók nem sok vizet zavarnak, ugyanis a Budapesti körúttól a Glattfelder térig a pálya az út mellett halad. A keresztutcákba is gond nélkül be lehet hajtani.

"Izgalom" legközelebb a Tisza Lajos körút elején ért minket: az úttest közepén vezetett vaspályát elkerítették, így sok keresztutcából nem lehet a Tisza Lajoson keresztbe, balra befordulni. A Teleki és a Szent Mihály utcáról csak jobbra lehet fordulni, aki mégis szeretne a Novotel felé eljutni, egészen a Centrumig, a Kiss Ernő utcáig kell mennie. A táblázás szerint a Madách utcánál, a Kálvin tér sarkánál sem lehet balra, illetve visszafordulni – és a Madáchból sem lehet kifelé balra nagy ívben kanyarodni. A parkolási rend azonban nem változott: az Anna fürdő és a Tisza Lajos körút parkolói is megmaradtak. Kisebb galibát okoz, hogy a villamospótló buszok miatt a megállók megtelnek és a kilógó buszok elzárják az utat – de ez a „dugó" legfeljebb pár percig tart.


Kerülő a 4-es építése miatt nagyobb térképen való megjelenítése

Pirossal jelöltük az Algyő irányából érkezőknek a delmagyar.hu által javasolt kerülőutakat.
Visszatérve a 47-es reggeli zsúfoltságára, két alternatívát tudunk ajánlani. A Hódmezővásárhely és Algyő felől érkezők az M43-ast használva a Csongrádi sugárúton át közelítsék meg a belvárost. Kicsit bonyolultabb, ha Petőfi telepen át kerüljük ki a Budapesti körút környékét: a Balatoni majd a Délceg utcán, a Lidicei tér, Csap utca útvonalon a Csillag téren át juthatunk el a Szilléri sugárútra – ahonnan akár a Felső Tisza-part, és a Huszár Mátyás rakpart érintésével a város másik végig is eljuthatunk.

A nagyításért kattintson ide!

A nagyításért kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!