Szeged és környéke

2011.03.18. 21:37

Tompos Kátya Suhancot alakítja a nyáron

Még sosem lépett színre a Valahol Európában című musicalben Tompos Kátya. A gyönyörű színésznő tavaly óriási sikert aratott a Dóm téren, idén Suhancot alakítja a szabadtéri játékok produkciójában.

Tavaly lépett először a Dóm tér színpadára [namelink name="Tompos Kátya"], hazánk egyik legkedveltebb fiatal színésznője, és alakításával, valamint lehengerlő énekhangjával azonnal meghódította a szegedi szabadtéri nézőit. Idén ismét láthatjuk őt a csillagtetős deszkákon, hiszen a Valahol Európában musicalprodukcióban Suhanc szerepét alakítja majd.

– Nagyon jól éreztem magam Szegeden tavaly nyáron – meséli Kátya. – Volt egy kezdeti félelmem a hatalmas tér miatt, hiszen a távolság azt eredményezi, hogy a színészi játéknak olyan hangsúlyosnak kell lennie, hogy a legutolsó sorban ülő nézőhöz is eljusson minden. Aztán a szabad ég és az a rengeteg ember, aki mind az előadásra volt kíváncsi, elfeledtette ezt velem.

Kátya úgy érzi, a nyári szabadtéri időszak nem csupán munka, hanem nyaralás is egyben. – Egész évadban tulajdonképpen be vagyok zárva színházépületekbe, ahol csak színpadi fényt látunk, és nem érzékeljük, mi történik odakint. A Dóm téri munka jó értelemben borítja fel az ember ritmusát. Nagyon élvezem a napfényt, azt, hogy a szabadban vagyunk. Fesztelenebb a próbafolyamat, még akkor is, ha húzós a premier előtti pár nap.

Tompos Kátya Eliza szerepében a My Fair Lady tavalyi előadásában a Dóm téren.

Tompos Kátya Eliza szerepében a My Fair Lady tavalyi előadásában a Dóm téren.
Fotó: DM/DV

Ahogy tavaly a My Fair Lady, úgy idén a Valahol Európában is új élmény lesz Kátyának, hiszen eddig még sosem lépett színre a darabban. – Egy koreográfusvizsgán kaptam benne szerepet, de csak egy jelenet erejéig. Nagyon szép, megható történetről van szó.

[namelink name="Béres Attila"] nyári rendezésében olyan kitűnő színészeket láthatunk Kátya mellett, mint anyaszínházának, a Nemzeti Színháznak az igazgatója, [namelink name="Alföldi Róbert"], szintén ebből a teátrumból [namelink name="Szarvas József"], akit sokan az Üvegtigris-filmekből ismerhetnek, valamint [namelink name="Szőcs Artúr"], [namelink name="Pindroch Csaba"] és [namelink name="Mácsai Pál"].
A többi szuperprodukció is páratlan szereposztással kerül színre. A szegediszabadteri.hu oldal folyamatosan frissülő információkkal szolgál az előadásokkal kapcsolatban. A jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő pontokon.

(x)

Közös értékeink: meghosszabbítva

Továbbra is várja a látogatókat a REÖK Közös értékeink kiállítása, amely a szegedi képzőművészet 100 évét mutatja be. A tárlat olyan népszerű a szegediek körében, hogy a szervezők úgy döntöttek: meghosszabbítják, így április 3-áig látható a 19 helyi alkotó több mint 100 alkotását felvonultató anyag.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!