Szeged és környéke

2012.05.15. 11:55

Bombariadó volt az Árkádban, lezárták a környező utcákat

Kiürítették a szegedi Árkád bevásárlóközpontot kedd délelőtt. A fenyegető pontos időpontra ígérte a robbantást. Torlódás van az Árkádot övező utcákban, a Londoni körúton is.

Segesvári Csaba

Információnk szerint fél kettőre feloldják az összes Árkád körüli korlátozást, a rendőrök nem találtak bombát.

– A keresés 13 óráig tartott, a bombakutatók az épületben robbanószerkezetet nem találtak. Az épület átvizsgálását 17 rendőr és 3 bombakeresésre kiképzett kutya végezte el, a külső biztosításban mintegy 30 rendőr vett részt. Az épület átvizsgálásával párhuzamosan a rendőrség megkezdte azokat az intézkedéseket is, melyek az elkövető személyének megállapítására irányulnak. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség gyanúja alapján indított az ügyben büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség ezúttal is megtett mindent annak érdekében, hogy Szeged közlekedését a lehető legkisebb mértékben zavarják meg az ilyenkor kötelezően elvégzendő intézkedések – tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.

Korábban írtuk:

Információink szerint egy ismeretlen 10 óra után nem sokkal telefonált a rendőrségre, hogy 10 óra 45 perckor felrobbantja az Árkádot. Úgy tudjuk, a helyszínre érkező rendőrök, katasztrófavédők 10 óra 30 percre teljesen kiürítették az épületet. A bombakutatók jelenleg is vizsgálják az Árkádot. Úgy tűnik, a Londoni körút forgalmát a 10.45-re bejelentett robbanás előtt leállították.

Bombariadó az ÁRKÁD-ban Szegeden. Fotó: Frank Yvette - galéria


10 óra 40-kor a bombakutató rendőröket is kiküldték az Árkádból, akik előre láthatólag negyed óra múlva folytatjűák a munkát. Úgy tudjuk, a 41 ezer négyzetméteres épület átvizsgálása még legalább 2 órát vesz igénybe.

Az Árkád környéki utcákat lezárták, emiatt a 7-es troli helyett kerülő úton buszok közlekednek. Az autókat a Bakay Nándor utcán visszafordítják, így jelentős torlódás alakult ki a Mars tér környékén.

A gyalogos forgalom elől lezárták a Boross József utcát is, így a Mars tér felé jelentős kerülővel lehet eljutni. Közel negyven rendőr vette körbe az épületet, az Árkádban dolgozó több száz ember az utcasarkokon várakozik. Többen csak egy pulóverben jöttek le, így dideregnek a szemerkélő esőben.

Bombariadó az ÁRKÁD-ban Szegeden. Fotó: Frank Yvette - galéria


A biztonsági őrök is elhagyták az Árkádot, a Londoni körúton a rendőrök szélesebb körben fogják a forgalmat. A Londoni körúton a Mars tér felé sem lehet közlekedni, az épület előtt 11 rendőrautó áll. Az összes környező odaveeztő utcában kettesével-hármasával állnak a rendőrök, és a gyalogosokat sem engedik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!