Szeged és környéke

2012.05.13. 18:18

Emlékfát ültetett a Lions Ópusztaszeren

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 23. Nemzeti Konvencióját pénteken és szombaton tartották Szegeden, illetve Ópusztaszeren.

Munkatársunktól

Az ország 44 klubjából közel 200-an érkeztek a szegedi találkozóra, amely első ízben a magyarországi Lions Clubok Országos Találkozója is volt. A tagok pénteken Puccini Pillangókisasszony című opera-előadását nézték meg a Szegedi Nemzeti Színházban. Szombaton Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban a közel ezer főt számláló magyar szövetség vezetői beszámoltak az éves munkáról, és áttekintették a jövő jószolgálati feladatait is.

Németh Istvánt a 2011–2012. évi kormányzót a budapesti Spisák István váltja.  Fotó: Frank Yvette

Németh Istvánt, a 2011–2012. évi kormányzót a budapesti Spisák István váltja.
Fotó: Frank Yvette

Megválasztották a következői évi elnököt, így júliusban Németh Istvánt a 2011–2012. évi kormányzót a budapesti [namelink name="Spisák István"] váltja. Ezután az Árpád-emlékműnél emlékfát ültettek a klubtagok. A magyar Lions-mozgalom a világ legnagyobb jótékonysági szervezete tagjaként évente 200 millió forint értékű támogatást nyújt nehéz sorsú embertársainknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!