Szeged és környéke

2012.05.29. 22:30

EU-pénzek: három ország, egy stratégia

Mórahalom - A mórahalmi székhelyű Banat-Triplex Confinium EGTC (Európai Területi Társulás) a Colosseum Hotelben rendezi meg a COOP-BANAT című pályázat nyitórendezvényét, valamint első szakmai workshopját ma délelőtt.

Munkatársunktól

A három országot tömörítő csoportosulás sikeres pályázatot adott be a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programra. A pályázat a határ menti települések üzleti kapcsolatainak fellendítését, a csoportosulás koncepciójának kidolgozását támogatja. Lehetővé teszi a zsombolyai aliroda felszerelését Romániában.

– Fő célunk erősíteni az együttműködést a magyarországi dél-alföldi és a romániai nyugati régió között, fokozni a gazdasági növekedést – tudtuk meg [namelink name="Szécsi Helga"] projektasszisztenstől.

– Az Európai Unió következő hétéves költségvetésében kiemelt finanszírozást biztosít a határ menti programokra. A 36 magyar, 36 román település mellett a Vajdaság közeli helyhatóságait tömörítő szervezet célja, hogy minél hatékonyabban hívja le a fejlesztési forrásokat. Erről a stratégiáról egyeztetünk Mórahalmon – tájékoztatott [namelink name="Nógrádi Zoltán"] polgármester.

Brüsszelből, a Régiók Bizottságától Alfonzo Alcolea Martinez EGTC-referens, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból Ivády Nóra Bella, a Határon Átnyúló Területi Közigazgatási Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezető-helyettese is Mórahalomra érkezik ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!