Szeged és környéke

2012.05.10. 18:00

Fák és albérlőik a füvészkertben

Szeged - Herman Ottó javaslatára 1906-óta a természet ünnepeként tartjuk számon május 10-ét. A Madarak és fák napját a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében egész hetes programmal ünneplik.

Bobkó Anna

Óvodás és általános iskolai csoportoknak tartanak foglalkozásokat, amelyeken bemutatják az év fáját, a zelnicemeggyet és az év madarát, az egerészölyvet.

Mindig van mit megfigyelni a füvészkertben.

Mindig van mit megfigyelni a füvészkertben.

– A zelnicemeggy a legkorábban virágzó fák egyike. Fehér virágai elálló vagy lehajló fürtökbe tömörülnek, illatosak. Az egerészölyv védett madár, forgalmas utak mentén várakozik, az autók által elütött tetemekből falatozik. Számuk mostanra megcsappant, sokukkal mérgezés vagy áramütés végez – tudtuk meg Németh Anikótól. A füvészkert igazgató-helyettese elmondta: látogatóiknak beszélnek többek között a fák albérlőiről. Az érdeklődők hallhatnak a fákon élő állatokról, de távcsöves madármegfigyelésen is részt vehetnek, és madárhang-túrát is szerveznek nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!