Szeged és környéke

2012.05.25. 01:38

Gajra menő hosszú hétvége

Csongrád megye – Orbán Viktor miniszterelnök nemcsak Lázár Jánost, hanem a jelek szerint a jó időt is elviszi Csongrád megyéből a hosszú hétvégén.

Garai Szakács László

Úgyhogy nincs más hátra, pénteken kell minden szabadtéri programot kipipálni.

A hét utolsó munkanapján még felhős napsütés vár ránk 22 fok körüli csúcshőmérséklettel. Gyenge szellő lengedez majd, ami éjszakára már megerősödik, sőt a leglelkesebb borfesztiválozók könnyen lehet, hogy eláznak majd, a szónak a hagyományos értelmében is.

Szombaton gyakorlatilag egész nap esik majd hosszabb-rövidebb megszakításokkal. Talán az esti programokat meg lehet tartani a Széchenyi téren, a delmagyar.hu radarjai most azt mutatják, este hét óra felé szombaton végleg eláll, sőt a lemenő nap sugarai – és ez itt most nem potencianövelőszer-hirdetés – kivillanhatnak a felhők közül. A hőmérők higanyszálát a 22 fokhoz oda lehet hegeszteni: vasárnap is ennyi lesz a hőmérséklet, sőt még pünkösdhétfőn is.

De ahogy már írtuk, nemcsak a hőmérséklet lesz állandó, hanem az eső is: a szombaton elvonuló frontot ugyanis újabb követi majd vasárnap és hétfőn is, a csapadék állandósul a hét utolsó valamint a jövő hét első napján már arra sem lesz nagyon esély, amire szombaton, azaz, nem derül ki estére sem az ég. A gyenge, jellemzően északról, kisebb-nagyobb keleti „beütéssel" fújó szél miatt ráadásul picit hidegebbnek is érezzük majd ezt a 22 fokot.

A fentiek péntek hajnali állapotokat tükröznek. Bízzunk abban, hogy ahogy haladunk előre a hétvégébe, úgy lesz egyre változékonyabb az időjárás: s ez a változékonyság jelentse jelen esetben a jó időt, a napsütést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!