Szeged és környéke

2012.05.01. 20:19

Haág Zalán: Fizessen az alpolgármester

Szeged - A száz százalékban önkormányzati tulajdonú városi cégek vezetőinek prémiumáról dönt a holnapi városi közgyűlés. Közöltük Solymos László alpolgármester előterjesztését, amelyben olvasható: a Szegedi Intézménytakarító (SZINT) Kft. esetében jelentősen nőtt a reklámkiadás, a jogi képviselet és tanácsadás költsége, és a cég sokat költ mecenatúrára is.

Munkatársunktól

[namelink name="Haág Zalán"] önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) a témában közleményt írt szerkesztőségünknek. Kifejtette: „a SZINT Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében valóban nyújtott támogatást közösségi célokra – erre azért volt lehetősége, mert a cég fennállása óta a legnagyobb, 30 millió forintos nyereséget ért el" tavaly.

A képviselő leszögezte: a támogatások összértéke pár százezer forintos nagyságrendű, ami nem kirívó az önkormányzati cégek gyakorlatában. De a SZINT Kft. esetében sem az. – [namelink name="Solymos László"], Szeged szocialista alpolgármestere a jelek szerint nagyon érzékeny arra, mire mennyit költ a SZINT Kft. Ez helyes. Sajnos igazságérzete nem szólalt meg, amikor a korábbi években a SZINT Kft. fizette vacsora- és italszámláját, amire a Fidesz–KDNP-s képviselők esetében sohasem volt példa – fogalmazott Haág Zalán, felszólítva Solymos Lászlót: fizesse vissza azt a pénzt a SZINT Kft.-nek, „amibe az ő etetése, itatása az előző ügyvezetések időszakában a közösségnek került".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!