Szeged és környéke

2012.05.04. 23:59

Hét kerékpártárolót építenek Szegeden

Szeged - A külső troli- és villamos-végállomásokon 7 kerékpártároló épül a külvárosokban élők számára.

Dombai Tünde

A tömegközlekedési nagyprojekthez összesen 8 kerékpártároló tartozik. Az első az 1-es villamosvonal rekonstrukciójához kapcsolódott, és az Indóház téren készült el, műemléki környezetben. Nem ilyen, csak ehhez hasonló kerékpárparkoló épül még Szeged 7 pontján. Ezekre is közbeszerzési pályázatot írt ki a nagyprojektet lebonyolító Szeged Pólus Nonprofit Kft.; a bruttó 92 millió forint értékű fejlesztést már el is kezdte a nyertes algyői Főváll Kft. Kétféle tárolót építenek: egysoros esőbeálló jellegűt féltetővel, és kétsorosat, amely egy házikót idéz. Előbbi 40, utóbbi 44 férőhelyes. A támaszokat a Magyar Kerékpárosklub szegedi tagjaival egyetértésben választották ki.

Az Indóház  térihez hasonló kerékpártárolókat létesítenek máshol is. Fotó: Schmidt Andrea

Az Indóház térihez hasonló kerékpártárolókat létesítenek máshol is. Fotó: Schmidt Andrea

– A helyszíneket a külső elektromos tömegközlekedési végállomásokhoz illesztettük, hogy azokat a külvárosokban élők biciklivel könnyen megközelíthessék, és ott fedett, kulturált helyen le tudják tenni járműveiket – tájékoztatott [namelink name="Domonkos Gergely"] projektmenedzser. Mindenütt átadta a város a munkaterületet a kivitelezőnek, feltárták a közműveket. Az építkezés – a munkafolyamatok tervezhetősége miatt – mind a hét helyszínen egyszerre indul a jövő héten. Határidő: augusztus vége. A projekthez két újszegedi fedett esőbeálló tartozik még: a Torontál tér és a Népkert sor megállónál létesül.

B+R parkoló készül a Szabadkai úti műjégpályával szemben, közvetlenül a kerékpárút mellett, az újszegedi Csanádi utcai troli- és buszvégállomáson, a Felső Tisza-part és az Etelka sor sarkán, a 9-es és 19-es trolinál, a 9-es troli Lugas utcai végállomásán, a tarjáni hurokfordulónál, a Hont Ferenc utcai troli- és buszvégállomáson, valamint a Vértói úti troli- és buszvégállomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!