Szeged és környéke

2012.05.07. 11:09

Szegeden forgat Bruce Willis – szellemváros lesz a laktanya

Szeged – Információnk szerint a volt szovjet laktanyában építik fel a Die Hard 5 egyik helyszínét, a szovjet, Csernobil melletti Pripjaty-ot.

Munkatársunktól

Az m1 Híradója szerint a Die Hard 5 egyes jeleneteit Szeged mellett is forgatják, az egykori volt szovjet laktanyában a csernobili kísértetváros, Pripjaty mását építik fel. A szovjet város soha át nem adott vidámparkjának díszleteit a Pécsi Vidámparkból hozzák. A múlt héten Budapestre érkezett világsztár, Bruce Willis, így Szeged mellé is ellátogat.

Információnk szerint a pécsi vidámparkból kölcsönzött játékokat júniusra kell Szegedre szállítani, ekkor kezdődhet a forgatás. Megtudtuk, a filmesek eléggé zárkózottak, szinte mindent titokként kezelnek.

Bruce Willis megérkezik Magyarországra. Fotó: MTI

Bruce Willis megérkezik Magyarországra. Fotó: MTI
Az egykori laktanyát 1991. február 13-án hagyták el az orosz katonák, a dorozsmai vasútállomáson vonatra szálltak. A szegedi laktanya utolsó ezredparancsnoka, Tyityerjatnyikov is integetett a szerelvényről. Helyüket, a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiuma és néhány vállalkozás vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!