Szeged és környéke

2012.05.30. 11:10

Szerdai legesleg: hol vannak a legjobb és legrosszabb kerékpártárolók Szegeden?

Szeged – Hova és hogyan érdemes lelakatolni a kerékpárt? A legjobb és legrosszabb kerékpártárolókat keressük Szegedszerte. Segítsen ön is!

Delmagyar.hu

vuk egy rossz példát illusztrál is: Na ez aztán az igazán gyalázatos tároló... Eleve ferdén kell betenni a bicajt, amitől még nagyobb terhelést kap a kerék. Tökéletes kerékgörbítő. Soha nem használnam és senkinek nem javaslom! Helyszín a Makkosházi körút áruház.

Fotó: vuk

Fotó: vuk

ezüstváz ellenvéleménye: Nem értek egyet azzal, hogy a Kárász utca környékén nincs jó biciklitároló. Egy sarokra, a Fekete sas utcában, a jogi kar mellett bőségesen van hely, én ott mindig le tudom zárni. Jó tároló van még például a nagyállomásnál, az Árpád téren és a Somogyi-könyvtárral szemben, a dóm előtt. Az más kérdés, hogy kevés a hely. Nyaranta, amikor szabadtérire érkeznek az emberek, jó szolgálatot tesz a kerítés bringatámaszként. A Széchenyi téren be lehetne valamit újítani, mert édeskevés az a néhány támasz. A Kossuth Lajos sugárúton a Rókus 1-es iskola előtt fürtökben lógnak a drótszamarak, oda nagyon kellene tároló. Érdekes, a legújabbat, a Kálvária téri "kerékpáros pihenőhelyet" senki nem említette - talán azért, mert tök fölösleges volt megépíteni. A hajléktalanok viszont szívesen üldögélnek ott.

Pedál képet is küldött: A Klúg Péter Iskolában Bécsi krt. 38. alatt található ez: 24 kerékpár befogadására alkalmas, tiszta, fedett, őrzött. A dolgozók, tanárok, diákok, szülők, sportolók és vendégek használják sokan. Nem ázik el a gyerekülés...

Fotó: Pedál

Fotó: Pedál
csokimandarin megjegyzése: Az egyetemi épületeknél (TIK, BTK stb.) hamarosan jobb híján csak a biciklikhez lehet kötni a biciklit, ami persze a helyhiány/tárolóhiány ellenére is örömteli, tekintve a kerékpárosok növekvő számát.

tápéi betyár a Mars téri tárolótlanságra hívja fel a figyelmet: Nekem az a gondom időnként, hogy csúnyán néznek rám a nénik és a bácsik, ha mondjuk egy buszmegállóban a buszmegálló táblához vagy mihez kötöm a cangát. Nem kötném oda, ha lenne mihez kötni. A Mars téren (is) elképesztő állapotok uralkodnak biciklitárolóügyben. Bár még hozzáteszem: üdítő kivétel a Mars téri fedetlen piacnál lévő sok-sok hely a bicikliknek. Köszönet érte!

mariskahargitay hazaugrott Hollywoodból: Az is nonszensz, hogy ha már nem lehet biciklivel behajtani meg menni a Kárász utcán, akkor legalább előtte, vagy a környéken le lehetne zárni valahova a bringát, mert perpillanat csak a Széchenyi téri parkban lévő padokhoz lehet, vagy persze KRESZ-táblákhoz mondjuk. A Széchenyi téri Spar előtt sincs lehetőség, de igencsak korlátozottak a lehetőségek a Kárász utcán is bárhol. Hiába nem mész bicajjal a sétálóutcán, de ha tolod, és bemennél valahova, nem igazán van lehetőség. Tisztelet a kivételnek.

Picit off Nehezen tanul, könnyen felejt hozzászólása, de szőr mentén mégis kapcsolódik témánkhoz: Múltkor egy fán egy bazi nagy rajzszöggel ott állt egy bazi nagy papír azzal a felirattal, hogy "NEM BICIKLITÁROLÓ!". Üzenném neki: De nem is hirdetőtábla, ugye, tündérbogár?

gedeonbácsi szerint kevés a hely: Mivel egyre több ember jár kerékpárral (leteszik az autót mondjuk a magas benzinárak miatt, vagy mert itt a jó idő), egyre kevesebbnek tűnik a biciklitároló, és nemcsak hogy kevesebbnek tűnik, ténylegesen kevesebb is, tehát az illetékeseknek át kellene gondolni ezt a dolgot, és tenni az ügy érdekében minél előbb, a biciklivel járók megelégedésére. Az meg hogy a minőségük milyen, szerintem csak másodlagos, bár az elhasználódott vagy rozoga, rozsdás alkalmatosságokat illene cserélni (mint mondjuk egy játszótér esetében a régi játékokat újra, korszerűbbre).

+alkuvó picit pesszimista: Én kötök mindent mindenhová, nem lehet zavarba hozni. Ebet a karóhoz, biciklit meg oda, ahová tudom. Valahogy biciklitároló mindig épp ott nincs, ahol meg szeretnék biciklivel állni. Lehet, hogy én járok rossz helyekre?

ági a mennyiség-minőség vonalon "mozgott": Szegeden alig találni igazi jó tárolókat. Talán az Árkádnál, bár ha a minősége jó is, a mennyisége kevésbé. Elsősorban diákokat lehet látni, amint drótszamarukkal száguldoznak, viszont az egyetemeknél különösen rosszul van megoldva a tárolás. Külön kiemelném a Zoltán utcában található Móra épültet, ami valami iszonyat...

vveron a jelek szerint mindenhova bringával jár: A Kossuth Lajos sugárúti bank előtt sincsen egy árva tároló sem, a Mars téri SPAR előtt is csak egy nyeszlettet tudtak kitenni. A Petőfi S. sugárúti Lottózó előtt beszorul a bicikli, ugyancsak ezen sugárúton, egy kisposta előtt is szenvedni kell. Hirtelen ennyi. De még lehetne sorolni bőven. Sokszor előfordul, hogy egyéb alkalmatosság híján a KRESZ-táblához kell lelakatolni a biciklit. Ja, vagy ott van még az Árkád hátsó bejárata, ott meg igen kevés hely van a tárolásra, és ha nem jut hely, már csak a kis facsemetékhez tudom odaláncolni.


Korábban írtuk:
Befér-e a kerék a „lyukba" vagy sem? Eldől-e a bicikli? Odafér-e a másik bringától? Vagy még mindig inkább a KRESZ-táblákhoz, vagy a fatörzshöz lakatolja a kerékpárját? Vagy csak simán letámasztja és átbújtatja a keréken a láncot? Ezekre kérdésekre is keressük a válaszokat! Küldjék be nyugodtan kedvenc vagy éppen sokat szidott bringaparkolóikat!

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
Kedvcsinálóként szerkesztőségünk két borzalmas tárolóhelyre hívja föl a figyelmet, ahol viszont muszájból mégis telt ház van: az egyik helyszín a JATIK előttit „parkoló". Ott rendesen a tárolóhoz lakatolni a biciklit pláne akkor, amikor két korábban leparkolt bringa közé kellene rögzíteni, hát... A másik a Rókusi nagy bevásároló-központnál lévő kerékpártárolók. Ott igazból jót akart a tervező, mégsem sikerült. Valószínűleg azért, mert tíz-tizenöt éve nem ülhetett kerékpáron, olyanon meg pláne nem, amelyiken esetleg kosár is van a kormány előtt.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!