Szeged és környéke

2012.12.07. 18:58

Gothár Péter rendezi a Leányvásárt jövőre a Dóm téren

Szeged - Gothár Péter állítja színre a jövő évi Dóm téri műsor operettprodukcióját. A jeles film- és színházrendező pár nap múlva castingon választja ki hazánk legjelesebb színművészei közül, kikkel dolgozik majd együtt.

Delmagyar.hu

Abszolút újoncnak számít [namelink name="Gothár Péter"] a Dóm téren, hiszen nem rendezett még a fesztiválon korábban sosem. A 2013-as év lesz számára a debütálás: a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi nyitóprodukciójának megrendezésére kérte fel ugyanis a Kossuth-díjas művészt [namelink name="Bátyai Edina "]igazgató és [namelink name="Kesselyák Gergely"] művészeti vezető.

Gothár Péter rendező. Fotó: Katona József Színház

Gothár Péter rendező.
Fotó: Katona József Sz.
A Megáll az idő című filmklasszikus alkotója jelenleg a budapesti Katona József Színház rendezője, emellett azonban más teátrumokban is sikerrel állít színpadra darabokat – többek közt Szegeden is dolgozott már. Amikor egy helyütt a két műfajról faggatták, így nyilatkozott: „Mindkettő kolosszális kifejezési forma. Ha ebben valaki naponta megtalálja magát, akkor az öröm. Ez az igazi sikerélmény." Gothár számos kitüntetéssel büszkélkedhet: Kossuth- és Balázs Béla-díja mellett több kontinens elismeréseit is besöpörte, így Chicagóban, New Yorkban, Tokióban, Cannes-ban és Karlovy Varyban is díjazták.

A Leányvásár-koncepció egyelőre napról napra alakul, de az már biztos, hogy egy igazán ütős színészgárdával fogja megalapozni a produkció színvonalát. Az igazgatóság és a rendező egyeztetései alapján egyértelmű, hogy az ország legkiválóbb színművészeire osztják majd a szerepeket. Hogy kik jöhetnek számításba, az hamarosan kiderül, hiszen pár nap múlva castingot tart a rendező, ahol jeles színészek „mérkőznek meg" az operett karaktereiért.

A legfrissebb információkat a Leányvásárról a szegedi szabadtéri Facebook-oldalán találhatják meg az érdeklődők, amely már több mint 12 ezer követővel büszkélkedhet. Érdemes lájkolni, hiszen a castingról készült videót is itt lehet először megnézni – vagyis itt tudjuk megtippelni, kiket láthatunk jövőre az operettben.

Az Elfújta a szélből is énekelnek
Karácsonyi nyílt napot tart jövő szombaton a REÖK, amelynek csúcspontja 11 órakor a Budapesti Operettszínház sztárjainak fellépése lesz. Többek közt Szabó P. Szilveszter, Janza Kata és Kerényi Miklós Máté ad elő dalokat a közönségnek. A legismertebb slágerek hangzanak el a Rómeó és Júlia és az Elisabeth című musicalből, illetve nagy meglepetés lesz, hogy a jövő nyári Dóm téri produkció, az Elfújta a szél egy-egy dalát is hallhatjuk a művészektől.

(X)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!