Szeged és környéke

2012.12.21. 22:48

Kerekes székeket adományozott a Lions

Szeged - A Szeged Első Lions Klub célkitűzései között elsősorban a beteg gyermekek, idősek, vakok és mozgássérültek támogatása szerepel – közölte Németh István past kormányzó és Háló Pál, a klub elnöke.

Régi a kapcsolatuk a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületével, amelynek pénteken négy kerekes széket adományoztak karácsony alkalmából. Korábban is támogatták már a Veresács utcai székhelyű egyesületet; legutóbb jótékonysági koncertjük bevételéből egymillió forintot adományoztak munkájuk megkönnyítésére.

– Az eszközökre elengedhetetlen szükségük van, hogy az egyesülethez tartozók mozgását segítsék, életüket megkönnyítsék. A németországi Johannita Segítő Szolgálattal vállvetve úgy döntöttünk, hogy igyekszünk segíteni. A következő hónapokban még húsz darab kerekes széket adunk át. Egy kerekes szék körülbelül 250 ezer forint értékű, de elektromos meghajtású, nagy értékű eszközöket is adományozunk majd – mondta Németh István.

Fekete Albertné vette át az egymillió forint értékű adományt. Fotó: Karnok Csaba

Fekete Albertné vette át az egymillió forint értékű adományt.
Fotó: Karnok Csaba

Az ajándékokat [namelink name="Fekete Albertné"], az egyesület elnöke vette át, és elmondta, hogy az új kerekes székeknek nagy hasznát veszik majd gyermekek szállításakor a Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézeténél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!